La neu enfarina bona part de les comarques gironines però no causa incidents

El centre de la ciutat de Girona ha quedat lliure de neu a primera hora del matí

  • En alguns punts de la ciutat s'han registrat fins a 5 cm de gruix
    En alguns punts de la ciutat s'han registrat fins a 5 cm de gruix
  • Imatge de Girona enfarinada © ACN
    Imatge de Girona enfarinada © ACN
Segons fonts del Departament d'Educació, no hi ha hagut incidències destacades a causa de la neu i tots els estudiants han pogut arribar sense problemes a les seves escoles i instituts. El transport escolar que gestionen els consells comarcals també ha pogut fer el servei sense problemes. Això sí, les baixes temperatures han glaçat en alguns llocs la neu caiguda durant la nit i els més menuts havien d'anar en compte de no relliscar mentre anaven a escola.

La ciutat de Girona i també Salt han aparegut aquest matí cobertes per la neu. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la neu no ha quallat a tots els barris de la ciutat i, sobretot al centre, ha marxat més ràpid. A barris com Montjuïc però, a l'estar més alts, la neu ha persistit durant tota la nit i ha arribat a registrar gruixos destacats. També barris com Taialà, Germans Sàbat i Fontajau han aparegut emblanquinats aquest matí. La temperatura durant la nit ha arribat als dos graus negatius i a primera hora del matí la sensació de fred era molt important.

El Pla de l'Estany, amb Banyoles i Mata al capdavant, també ha començat el dia nevat però tampoc hi ha hagut incidents. Més amunt, a la Garrotxa, la neu també ha estat protagonista i a la ciutat d'Olot s'han registrat gruixos de cinc a vuit centímetres, amb una temperatura mínima durant la nit de -3 graus.

També ha nevat a poblacions com Cassà de la Selva, Santa Coloma de Farners, Arbúcies, Espinelves o La Vall d'en Bas.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que l'episodi de neu ha afectat bàsicament les comarques gironines i el nord de Barcelona. Els Bombers de la Generalitat no han hagut de fer cap sortida d'emergència a causa de la neu.