Adif ampliarà l'aparcament de l'estació del TAV Figueres-Vilafant

S'incrementarà amb 37 places més

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys es va reunir ahir amb responsables  d'ADIF i amb la concessionària que gestiona el pàrquing de l’estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV) per a traslladar-los la preocupació per la manca d'aparcament que en determinades hores i dies pateix l'estació.

Aquesta ampliació està prevista en dues fases. La primera d’elles, que es farà de forma imminent,  serà  una reestructuració de la zona i la demolició d'alguns elements arquitectònics, que sumarà 37 places d'aparcament addicionals a les 167 actuals.

Hi ha prevista, a mig termini, una segona fase d'ampliació en què ja s'adequarien terrenys propietat d'Adif situats entre el Torrent de les Avalls i la zona de vies i que pràcticament duplicaria la capacitat actual per encabir la demanda dels vehicles dels usuaris del tren.

Cantenys, també té previst reunir-se amb la presidència de Renfe, per abordar temes ja relacionats pròpiament amb el servei ferroviari com les freqüències, recuperar alguns dels trens desapareguts amb la posada en funcionament dels Euromeds o que els combois no s'aturin tan lluny un cop arribin a l'estació.

La batllessa considera que les reunions amb Renfe i Adif són importants i que es seguirà treballant per tal de treure el màxim profit de tenir una estació d'alta velocitat en un municipi de poc més de 5.000 habitants.