Dotze famílies de Figueres regularitzen la situació amb Endesa gràcies a un projecte de l'Ajuntament

Avui un operatiu policial ha permès destapar setze casos de frau

Una dotzena de famílies de la zona oest de Figueres han regularitzat la seva situació amb la companyia Endesa gràcies al projecte Connecta't que ha impulsat l'Ajuntament.
Es tracta d'una iniciativa que pretén fer entendre a les persones que no tenen un contracte amb la companyia la necessitat de fer-lo. Per aquesta tasca, el consistori disposa des de fa uns mesos d'un mediador que coneix el barri i les diferents famílies, i és ell qui fa pedagogia entre aquells que punxen il•legalment la llum. El projecte es presentarà en breu i, de moment, té bona resposta per part dels veïns. Tot plegat després d'un nou operatiu policial que ha permès fer aflorar setze casos de frau elèctric als barris de la zona oest.
 
La intervenció ha estat conjunta entre Mossos d'Esquadra i Policia Local de Figueres que aquest divendres al matí han fet, en total, 91 inspeccions. De les setze situacions irregulars que han acabat detectant, nou seran gestionades internament per la companyia i aniran per la via administrativa, ja que es tracta de veïns que tenen contracte amb Endesa. Els altres set, en canvi, tindran un recorregut penal, perquè que es tracta de veïns que no tenien comptador i, per tant, havien punxat la llum directament.

L'operatiu policial s'ha limitat a escorcollar les zones on hi havia els comptadors dels edificis, i en cap cas s'han fet entrades i registres, com en altres ocasions, i que han servit per localitzar plantacions de marihuana i material per fer-la créixer.