Un portaveu del PPC diu que prioritzaria abans un veí de Salt que a un immigrant

El popular va fer aquestes declaracions durant una conferència que tractava sobre l'immigració

El portaveu del PPC va pronunciar ahir al vespre una conferència a Salt amb el títol 'Immigració: el repte del segle XXI. Propostes i solucions'. Durant el discurs, Garcia Albiol va tornar a insistir que el debat generat al voltant de la proposta de Vic és una discussió 'fictícia'. Al seu parer, es tracta només de l'escorça 'd'un problema molt més greu: la saturació dels serveis socials motivada per la crisi econòmica'.

Segons Albiol, 'la Generalitat i l'Estat han deixat de la mà de Déu els ajuntaments' a l'hora de gestionar els serveis socials. Això ha comportat que, amb la situació de crisi actual, s'hagi arribat a una 'situació límit, perquè els recursos econòmics no arriben per cobrir les despeses i les necessitats'.

Pel portaveu popular, això comporta que 'moltes vegades els qui paguin els plats trencats de la situació siguin els veïns de municipis com Salt, que veuen com les ajudes es concedeixen a gent en situació irregular'. Garcia Albiol manté que, encara que se l'hagi titllat de 'xenòfob' per fer afirmacions semblants, ell prefereix qualificar la situació com 'de supervivència'. El portaveu popular va sostenir que Salt és un municipi que 'també pateix aquests problemes, a conseqüència del creixement desmesurat i desproporcionat de la immigració, moltes vegades il·legal'.

Xavier Garcia Albiol sosté que, davant aquesta situació, només hi ha dues opcions. 'O bé la Generalitat i l'Estat hi aboquen un sac de milions, cosa improbable, o bé toca als ajuntaments prioritzar', indica. I, a l'hora de fer la tria, el portaveu popular indica que ho té clar. 'Si hagués de prioritzar, ho faria abans amb un veí de Salt que amb un immigrant irregular', va declarar ahir.

Incivisme i desestructuració social

Durant el seu discurs, el portaveu popular també va fer incís en què 'els creixements desbordats' de la immigració ha provocat problemes de 'desestructuració social'. Garcia Albiol va indicar que la sobreocupació de pisos per part de nouvinguts 'fa que es creïn guettos en barris humils, i que la gent de tota la vida es vegi amb l'obligació de malvendre's el pis pel clima d'incivisme i desestructuració social que s'hi viu'.

'A Salt, la creació d'aquests guettos perjudica els veïns de tota la vida, però també a la immigració regular', va sostenir Albiol. I va concloure: 'Jo defenso la immigració legal i ordenada, per això em fa gràcia que se'm critiqui quan dic que existeix una relació entre la immigració il•legal i l'incivisme'.