La UdG neteja de forma ''sistemàtica'' els espais on era la professora infectada de coronavirus

Demanen a la comunitat universitària que adopti "mesures preventives higièniques"

La Universitat de Girona (UdG) ha començat una neteja "sistemàtica" de tots els espais on ha estat la professora afectada pel coronavirus els últims dies. Ho ha fet seguint les recomanacions de Salut Pública per ta d'augmentar "el grau de desinfecció" i evitar nous contagis.

Segons han confirmat els entorns de la universitat, la dona feia dos dies que només anava fins al seu despatx perquè ja no es trobava bé. Per això bona part de la neteja es centra en aquesta sala de la Facultat d'Educació i Turisme en el campus del Barri Vell.

Per altra banda, la UdG ha demanat a la comunitat universitària que segueixi les "mesures preventives higièniques" per evitar nous contagis. Aquestes es centren, sobretot, en rentar-se les mans de forma periòdica.

Malalta sense fer classe

Fonts de la universitat han garantit que la dona ja no es trobava bé i els dos últims dies no va fer classe i es va tancar al despatx que té a la Facultat de Lletres i Turisme, en el campus del Barri Vell. Arran de les primeres conseqüències del virus, va preveure que podria tenir-lo i va optar per no fer classe i evitar propagar-lo als alumnes.

De tota manera, des de Salut Pública ja s'ha posat en contacte amb l'entorn proper de la professora per aplicar els protocols corresponents i controlar si ells també haurien contret el virus.

En paral·lel, la universitat segueix amb normalitat les classes i ha garantit a la comunitat educativa que pot seguir "l'activitat acadèmica ordinària" sense problemes. A més, els emplaça a seguir totes les novetats a través de la Intranet i també el canal Alertes UdG de Telegram.

A més, demana a estudiants i professors que adaptin les "mesures preventives higièniques" fixades en el protocol del Canal Salut. Bàsicament es recomana rentar-se les mans de forma freqüent i amb sabó per desinfectar. També recomanen evitar contactes físics per evitar la seva propagació.

Per últim, emplacen a estudiants, professors i treballadors a trucar al telèfon 061 en cas que tinguin símptomes que incloguin febre, tos, malestar general o sensació de falta d’aire, i altres similars als d’una grip. A més, demanen que comuniquin noves afectacions a l’Oficina de Salut Laboral de la Universitat.