Absolen l'acusat de maltractar i violar la fillastra en un pis de Girona

El forense determina una la manca de lesions en la menor

L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat que s'enfrontava a 17 anys de presó per violar i maltractar la seva fillastre en un pis de Girona. Les acusacions sostenien que les agressions sexuals van començar quan la nena tenia entre 8 i 9 anys i es van allargar fins als 14.

La sentència conclou, però, que els fets "no ha quedat acreditats amb la certesa que exigeix tota condemna penal".

Tot i que no dubten del relat de la menor, el tribunal subratlla que la mare i una tia de la nena van declarar a favor del processat i que els forenses van concloure que era "altament improbable" que les penetracions denunciades "no haguessin deixat cap rastre o cicatriu" als genitals havent començat quan era tan petita.

La fiscalia i l'acusació particular sol·licitaven 17 anys de presó i 15 dies de localització permanent per un delicte continuat d'agressió sexual amb abús de confiança, violència habitual en l'àmbit familiar i amenaces lleus. La defensa, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, demanava l'absolució.

La sentència recull que l'acusat es va casar amb la mare de la nena el desembre del 2011 i van anar a viure junts a un pis de Girona. "No ha quedat acreditat, amb la certes que exigeix tota condemna penal que, en dates indeterminades compreses entre els anys 2012 i 2013, l'acusat realitzés tocaments o actes sexuals a la menor", conclou el tribunal.

Tampoc considera provat que, durant aquest termini, el processat "apliqués càstigs físics" a la menor. Segons la víctima, l'agredia a cops de puny, l'havia colpejat amb la corretja del gos o, fins i tot, li va provoca cremades amb una cullera al peu.

El tribunal no posa en dubte la credibilitat de la menor però sí que apunta que no hi existeixen corroboracions perifèriques per permetin desvirtuar la presumpció d'innocència. I, en aquest punt, la sentència recull que tant la mare de la menor com la seva tia vivien al pis i van declarar al judici que mai havien vist res que les fes sospitar.

La sentència també recull l'informe dels forenses que van examinar la menor un cop interposada la denúncia. "No van observar cap rastre, antic o nou, de lesions compatibles amb les penetracions sofertes", recorda el tribunal. La resolució afegeix que els forenses van concloure que era "altament improbable" que els fets denunciats "no haguessin deixat cap rastre o cicatriu", tractant-se de penetracions en una nena tan petita.

"Sense cap més element de prova que el relat de la denunciant, i amb absència d'elements que el corroborin, amb la negació dels fets per part de l'acusat i recolzada per part de la mare de la menor i la germana del processat", argumenta la sentència, existeix un "dubte raonable" que obliguen a dictar una sentència absolutòria.