Girona habilitarà un nou baixador per a busos turístics a Pedret

La regidora de Turisme preveu posar-lo en funcionament aquest març

Un any després de treure els aparcaments per a busos turístics del carrer de Berenguer Carnicer i del passeig de Canalejas (a la zona de la Copa), l'Ajuntament de Girona habilitarà un baixador en el carrer de Palafrugell, al barri de Pedret. Aquest nou punt estarà a tan sols 900 metres de la zona on abans aparcaven els autocars i es tracta d'un carrer al costat del riu Ter i molt a prop de la ronda de Pedret.

La regidora de Turisme de Girona, Glòria Plana, ha destacat aquest dimarts que durant el primer any d'implementació d'aquesta mesura han optat per situar aquest nou punt de baixada i d'aquesta manera, oferir als turistes una entrada al Barri Vell per la zona nord. Plana ha fet un balanç positiu de l'aparcament de Fontajau i de la parada de l'estació de busos de la ciutat, ja que ha afirmat que ara "els turistes arriben per diferents punts".

L'objectiu era "desmassificar la passera de Sant Fèlix" i creuen que en aquest primer any ja s'ha aconseguit. A més, els veïns del Barri Vell "estan contents" amb la mesura, així com també els comerços del barri de l'Eixample que han vist com els primers turistes trepitgen les seves botigues.

Tot i així, Plana ha recordat que "hi havia el compromís d'intentar trobar un altre baixador" i per això després d'estudiar diverses zones, han arribat a la conclusió que "el barri de Pedret és un bon lloc". De moment, ja han negociat amb els veïns de la zona i ho veurien amb bons ulls, sempre i quan es facin algunes "actuacions" compensatòries.

Tres places per desencotxar turistes

El nou baixador comptarà amb tres places on els autocars podran estacionar-hi momentàniament mentre els turistes baixen de l'autocar o tornen a pujar per marxar de Girona. La regidora ha remarcat que en cap cas podran aparcar-hi i que una vegada estiguin buits, hauran d'anar al pavelló de Fontajau.

Aquestes tres places reservades per a aparcaments turístics es trauran d'una zona per aparcar vehicles. De tota manera, es preveu que "tots els llocs que traiem del baixador els recuperarem en un altre espai" i, per tant, la regidora ha afirmat que "el barri no perdrà aparcament".

Es preveu que el nou baixador estigui operatiu "al llarg d'aquest mes de març", una vegada l'Ajuntament de Girona hagi finalitzat "les actuacions prèvies" pactades amb els veïns de Pedret.

Amb aquest nou punt, l'Ajuntament vol "acostar aquells visitants que s'hi estaran més de tres hores" passejant per Girona.