Vetades les pràctiques de tir a la base militar de Sant Climent durant períodes amb risc d'incendis

El Departament d'Interior, l'Ajuntament i l'Exèrcit de Terra signen un acord de col·laboració per millorar la seguretat de les instal·lacions i el seu entorn

L'acord busca millorar tant la prevenció d'incendis forestals com la seguretat a l'entorn de la base militar, així com la coordinació dels signants. Entre els punts acordats, hi ha el fet que l'exèrcit no podrà dur a terme pràctiques de tir en períodes de risc d'incendi forestal, com ara en el cas de les activacions del Pla Alfa, vents superiors als 40 quilòmetres per hora o durant la campanya forestal compresa entre els dies 15 de juny i 15 de setembre.

Així mateix, durant aquest primer trimestre, es localitzaran els artefactes que no hagin esclatat així com la seva desactivació en els terrenys de la base militar seguint una programació de tir. Tant la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, com l'Ajuntament de Sant Climent Sescebes, seran informats en tot moment d'aquesta programació.

Per la seva banda, Bombers de la Generalitat farà cremes controlades durant els mesos de novembre a març per gestionar el combustible forestal i evitar possibles incendis.

El mes de maig passat, es va produir un incendi al recinte de la base militar de Sant Climent que va cremar unes 22 hectàrees. La base es troba situada dins el Parc Natural de l'Albera i la seva presència és motiu de controvèrsia. Entitats com ara IAEDEN-Salvem l'Empordà han sol·licitat nombroses vegades el seu tancament en considerar-lo un perill per a l'entorn natural. El partit de Solidaritat Catalana per la Independència va denunciar fins a cinc incendis com a conseqüència de les pràctiques de tir durant el 2011.