La fiscalia manté la petició de 12 anys de presó contra l'amo de l'Edén i l'Eclipse

La defensa sosté que no hi ha proves contra els set membres de la suposada trama i que la policia va actuar amb "manca de professionalitat"

La fiscal es basa en les escoltes telefòniques als acusats, en el seguiment policial que va fer la policia estatal per comprovar que els implicats en la trama anaven a recollir noies a l'aeroport i en les declaracions de les noies per mantenir la petició de 12 anys de presó per a cadascun dels processats per formar part d'una organització criminal que portava noies del Brasil als prostíbuls Edén i Eclipse i les explotava sexualment. Segons l'acusació pública ha quedat provat que els set acusats havien format un "entramat criminal" que s'aprofitava de la "vulnerabilitat" de les noies per enriquir-se a costa d'elles.

Tot i que la fiscalia recull que les noies no rebien cap tipus de càstig físic i que sabien que anaven als clubs a exercir la prostitució, manté que l'organització es lucrava a costa de les noies perquè exigia deutes pel viatge. Segons la fiscal, la xifra que deien que havia costat el bitllet d'avió era el preu real multiplicat per dos o per tres. A més, la fiscal ha argumentat que en una de les converses telefòniques intervingudes se sent com diuen a un dels membres de la xarxa que li donaran 300 euros per cada noia que aconsegueixi portar.

Pel que fa al principal acusat, el propietari de l'Edén de Melianta (ja tancat) i l'Eclipse de Mont-ras, José Moreno, la fiscal ha assegurat durant els informes que no només estava la cas de tots els moviments que hi havia per portar dones des del Brasil, sinó que era ell mateix qui dirigia les operacions. Pel que fa als altres acusats, l'acusació pública creu que ha quedat demostrat que cadascú tenia un rol dins l'organització que anava des de captar noies, fins a gestionar els bitllets o assegurar-se que saldaven el deute que havien contret amb la xarxa.

A banda de José Moreno, també hi ha acusat Ceferino Valero per a qui el fiscal demana 13 anys i 6 mesos perquè també li imputa un delicte de tinença il·lícita d'armes. També participaven en els delictes, segons la fiscal, dos homes que feien d'encarregats dels clubs, José Manuel Caeiro i Abraham Soler. Quan van decidir captar noies brasileres per exercir a les comarques gironines es van posar en contacte amb els altres tres acusats, Juliá María Fauria, Eduardo Osuna i Thirce Adriana Rodrigues da Silva. Per a tots ells la fiscalia manté la demana de 12 anys de presó per delictes contra els drets dels ciutadans estrangers amb finalitat d'explotació sexual i per prostitució.

Menteix

La defensa dels set acusats, encapçalada pel lletrat Lluís Frigola, considera que no hi ha proves que demostrin la tesi de la fiscalia perquè, de fet, no existeixen. Segons el lletrat, els prostíbuls funcionaven i funcionen d'acord amb la llei perquè les noies només paguen una quota diària per habitació i menjar i no han de donar comissió per cada client. Frigola ha afirmat irònicament que aquest judici és el resultat d'una "meravellosa instrucció" basada en proves inconsistents de la policia i també amb unes escoltes telefòniques que, al seu entendre, han de quedar anul·lades perquè no es van autoritzar correctament.

Frigola ha criticat les proves que sustenten l'acusació perquè considera que, a més de no ser suficients, no demostren que hi hagi cap tipus de delicte darrera. "Darrere d'expressions pròpies de persones del món de la prostitució que poden sonar malament, no hi ha cap fet delictiu", ha argumentat Frigola que exposa que els acusats no han obligat noies a exercir la prostitució ni n'han fet entrar cap de fora il·legal al país, senzillament han recollit algunes conegudes que entraven al país voluntàriament per guanyar diners exercint la prostitució als clubs uns mesos.

A més, el lletrat també ha qüestionat la valoració dels testimonis i considera que no tenen credibilitat perquè s'han contradit en reiterades ocasions. Frigola ha criticat durament com la policia estatal va portar la investigació i considera que algun dels agents "menteix" perquè van aportar proves "a misses dites" i van dir que havien fet seguiments als acusats quan no consta que fos així. "Hi ha hagut una falta de professionalitat en la investigació", ha criticat. Per això, demana l'absolució per als seus clients pels delictes relacionats amb la prostitució i per a la tinença il·lícita d'armes de Ceferino Valero demana la pena mínima amb un atenuant. El cas ha quedat vist per a sentència.