L'aparcament del passeig Nou de Figueres entrarà en funcionament a finals de març amb 278 places

El segon semestre es licitaran les obres definitives d'urbanització del passeig i es preveu que s'acabin el 2013

L'aparcament està dissenyat seguint un model de passadís central i tindrà un ascensor i tres nuclis de comunicació. De les 278 places que tindrà en total, 65 seran per a veïns i 10 més per a persones amb mobilitat reduïda. En el projecte inicial hi havia previst més de 300 places però un problema amb el canal de rec va obligar a fer una modificació i a perdre una trentena de places.També destaca que compta amb un total de dotze places amb punts de càrrega per a vehicles elèctrics, una xifra ampliable en funció de la demanda. L'accés es farà per l'avinguda Salvador Dalí, en els dos sentits, mentre que la sortida se situa a l'altre extrem del passeig, a tocar del parc.

La seva posada en marxa es farà sense que s'hagi finalitzat la urbanització del carrer, que passarà a tenir un sol carril a tocar de la zona d'edificis. Segons ha explicat el gerent d'Urbanisme, Xavier Ludevid, quedarà pendent aspectes com ara el mibliliar urbà i l'enllumenat públic, inclosos al projecte d'urbanització que es preveu licitar el segon semestre d'aquest any amb la previsió de que els treballs acabin el 2013. Tot i això, s'ha fet un acabat provisional amb un terra de sauló i amb els accessos a les rampes també provisionals però amb tots els elements de seguretat necessaris. Ludevid ha recordat que es plantaran arbres per recuperar la imatge que tenia abans de les obres.

Fi del monopoli de Saba

L'empresa que explotarà l'aparcament serà la societat Empark i es trencarà així el monopoli que fins ara hi havia a la ciutat amb l'empresa Saba. Una competència que, segons Vila, serà beneficiosa per la ciutat ja que pot, de retruc, comportar millores als altres aparcaments per estar al mateix nivell de serveis. Per altra banda, ha recordat que aquesta era una obra reivindicada per sectors com el comerç fa més de vint anys.