Coneix els grups i artistes que actuaran al Festival de Cap Roig 2020

Les entrades es posaran a la venda el 2 de març

Cap Roig ha presentat aquest divendres els caps de cartell de la 20a edició. El festival començarà el 10 de juliol amb un concert de The Lumineers i abaixarà el teló amb una doble actuació de Julio Iglesias el 21 i 22 d'agost.
El pianista Yann Tiersen (17 de juliol), el cantant de soul Lionel Richie (24 de juliol), Mika (1 d'agost), Gilberto Gil (2 d'agost), l'actor i músic Herbie Hanckok (3 d'agost), Juan Diego Flórez (5 d'agost), Andrea Bocelli (8 d'agost) o Travis (17 d'agost) conformen les apostes internacionals del certamen, que també inclou noms espanyols com Pablo López (18 de juliol) o David Bisbal (12 d'agost). Manel (11 de juliol), els Amics de les Arts (26 de juliol) o Estopa (11 d'agost) conformen el planter d'artistes catalans.
La programació es completa amb l'actuació de Roger Hodgson, cantant de Supertrump, que tornarà a Cap Roig el 25 de juliol. Maestro (31 de juliol), Ara Malikian (4 d'agost), Blaumut (10 d'agost), Morat (16 d'agost), Aitana (18 d'agost) i Antonio José (20 d'agost) culminen els artistes convidats al vintè aniversari.

Quant als confirmats per a la programació paral·lela Cap Roig Mini, el festival comptarà amb l'actuació del Pot Petit el 9 d'agost i del Mag Lari el dia 15 d'agost. Les entrades pel festival es posaran a la venda el 2 de març a les 10 h del matí al web del festival.
 
Una edició amb 26 nits de concerts, inclosa la programació paral·lela Cap Roig Mini, que comptarà amb l'actuació del Pot Petit el 9 d'agost i del Mag Lari el dia 15 d'agost. Les entrades pel festival es posaran a la venda el 2 de març a les deu del matí al web del festival, a un preu mitjà de 49 euros (l'any passat era de 52), si no es tenen en compte els preus més elevats de les actuacions d'Andrea Bocelli, Julio Iglesias i Lionel Richie.

Del gruix d'artistes que participaran a la 20a edició del Festival de Cap Roig, només un és una dona. Preguntat al respecte, el director del certamen, Juli Guiu, ha assegurat que "quan es crea un cartell es mira quins artistes estan i estaran més forts, i no et fixes en si és home o dona". El director ha admès que quan el van tenir enllestit van "veure" que hi havia una reduïda presència de dones, però, de nou, ha considerat que és només "una coincidència".

Quant a la procedència dels artistes, 12 dels convidats són internacionals i 11 de l'Estat o catalans. Del total de músics participants, dotze s'estrenen al festival, i la resta, repeteixen (amb nou disc o espectacle).

El festival compta enguany amb 4,4 milions d'euros de pressupost, i l'organitza novament la promotora Clipper's Live, amb Juli Guiu al capdavant, i el patrocini i suport financer de CaixaBank, que enguany reemplaça la Fundació La Caixa, de la mateixa entitat financera. És una qüestió "d'estratègia", ha afirmat la directora executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank, María Luisa Martínez Gistau, aquest divendres. "No és una substitució perquè seguim col·laborant, penseu que el festival es desenvolupa als Jardins de Cap Roig, que són de la Fundació", ha apuntat.
 
El 'concert solidari' d'aquesta edició se celebrarà el 5 d'agost i anirà a càrrec del tenor peruà Juan Diego Flórez. Els beneficis de la seva actuació es destinaran a projectes de Càritas relacionats amb el suport socioeducatiu a infants en risc d'exclusió social.