Interior posa en alerta els consells comarcals per la possibilitat de nevades

Protecció Civil ha activat el Neucat en fase d'alerta a les comarques del nord i nord-est

L'alerta del pla Neucat ha estat activada aquest migdia per la DGPC arran dels dos avisos (de nivell 1 i de nivell 2 -el màxim-) del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i les afectacions que se'n poden derivar, a partir d'aquesta matinada i demà al matí.

Les comarques afectades pel risc de nevades són: Vall d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Pallars Sobirà, Alt Urgell, Solsonès, Cerdanya, Berguedà, Ripollès, Osona, Garrotxa, Selva, Gironès, Baix Empordà, Pla de l'Estany i l'Alt Empordà.

La previsió indica que la propera matinada s'intensificarà el risc de nevades des de les comarques de l'extrem nord-oest, estenent-se cap a l'est, arribant a la costa i prelitoral de Girona. A partir de la tarda de demà, la previsió indica que les precipitacions de neu es retiren de l'est, mantenint-se només al nord-oest. Cal recordar que la possibilitat que nevi a les comarques de l'est és menor que el risc de precipitacions a la Vall d'Aran i comarques veïnes.

L'avís de Nivell 2 que afecta sobre tot la Vall d'Aran i en menor mesura el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, des de les 19.00 hores d'avui fins les 07.00 de demà, indica que es poden acumular gruixos de neu superiors als 20 centímetres a cotes superiors a 600 metres i que a partir dels 1.500 metres poden arribar als 40 centímetres i en el que es pot donar el fenomen del torb.

L'avís de Nivell 1 es dóna per acumulacions de gruixos superiors als 2 centímetres a cotes superiors als 400 metres. Les nevades, a partir de demà al matí, s'aniran desplaçant cap a l'est de Catalunya. A l'extrem nord-est de Catalunya les precipitacions seran en forma de ruixats dispersos i la cota de neu pot baixar puntualment fins als 200 metres. Al Pirineu seran febles i intermitents i es podrà produir el fenomen del torb. Al vessant nord de la serralada la nevada serà continuada i moderada.