El 'Cau' de Vista Alegre de Girona presenta en societat els capgrossos de l'Agrupament

S'ha programat una cercavila de Carnestoltes dins una jornada festiva pel dissabte 18 de febrer

Grisolda, Met Pintor, Lireta-lirona i Vella xiruca encapçalaran la cercavila de Carnestoltes organitzada per l'Agrupament Escolta Santa Maria de Vista Alegre que tindrà lloc el proper dissabte 18 de febrer a dos quarts de cinc de la tarda. Aquesta serà la primera vegada que els capgrossos del 'Cau' surten al carrer per ser presentats en societat.

Girona es disfressa

La ciutat acollirà la festa del Carnestoltes des d'aquest dissabte fins al proper 25 de febrer, dies en els quals, a més de les tradicionals rues als barris de la ciutat, es portaran a terme diversos tallers i activitats.

Els barris de l'Esquerra del Ter, el Sector Est i Montjuïc celebraran el Carnestoltes aquest dissabte, dia 11 de febrer. A l'Esquerra del Ter, la rua sortirà de la plaça Sant Ponç (dos quarts de quatre de la tarda) i arribarà a la plaça de Domeny. Al Sector Est, les comparses desfilaran a partir de dos quarts de cinc de la tarda i faran un recorregut pels carrers que envolten el pavelló de Vila-roja. Pel que fa a Montjuïc, la festa es portarà a terme a la pista del parc Domènec Fita a partir de les quatre de la tarda.

Dissabte següent, dia 18 de febrer, seran els barris de Montilivi, Sant Narcís, Pla de Palau - Sant Pau i Vista Alegre els que celebraran l'arribada del Carnestoltes. A Montilivi, la rua sortirà de la plaça Enric Claudi Girbal a les quatre de la tarda. A la mateixa hora començarà la cercavila pels carrers del barri Sant Narcís, on la rua tindrà la sortida i l'arribada a la plaça Assumpció. Pel que fa al barri de Pla de Palau - Sant Pau, la rua de Carnestoltes sortirà de la pista del carrer Narcís Blanch a partir de les 16 h. Per últim, a Vista Alegre el recorregut de la rua pels carrers del barri començarà a dos quarts de cinc de la tarda.

L'últim dissabte de febrer, el dia 25, gaudiran del Carnestoltes els barris de Pont Major, Devesa-Güell, Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla. La rua del Carnavalet del Pont Major sortirà a les quatre de la tarda des del pavelló municipal d'esports del barri. A la zona Devesa-Güell, celebraran el Carnestoltes amb un espectacle d'animació infantil a partir de les cinc de la tarda a la plaça Miquel de Palol. Per últim, la rua dels barris de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla sortirà a les quatre de la tarda del passeig d'Olot i acabarà el recorregut al pavelló de Santa Eugènia.

El diumenge 12 de febrer tindrà lloc la XV Festa Infantil de Disfresses de l'UNICEF al pavelló municipal d'esports de Palau. El dissabte 25 es portarà a terme el IV Carnaval Otaku de Girona a l'Estació Espai Jove. A més de les rues, durant aquestes dates s'han programat diversos tallers relacionats amb el Carnestoltes a la ciutat.


Per a més informació es pot consultar el web de l'Ajuntament de Girona.