Abonats de Gas Natural a Girona tenen problemes amb les calderes per acumulació de pols als filtres

La companyia energètica està atenent tots els casos i recomana els clients que avisin al servei de manteniment per fer les reparacions

Des de dijous passat, amb l'arribada de l'onada de fred siberià a Catalunya, s'ha produït un increment de la demanda de gas, de manera que el combustible circula a més velocitat per les canonades. El gas arrossega partícules de pols que van a parar als filtres de les calderes i aquestes poden deixar de funcionar. De moment, fins aquest matí a Girona s'han atès un total de 155 abonats de Gas Natural per problemes amb les seves calderes, la majoria d'aquests clients es concentren a la zona de la Creu.

Fonts de Gas Natural han explicat que es tracta de casos aïllats i que s'estan atenent totes les incidències. Les mateixes fonts han puntualitzat que no ha calgut desplaçar-se en tots els casos afectats a Girona, on s'han reforçat els serveis d'atenció i els equips d'incidències. Concretament, aquest dissabte hi estan treballant 44 persones del servei d'atenció i de revisió de la companyia energètica.

La companyia del gas recomana que es verifiqui el correcte funcionament de les calderes i les calefaccions en general i que els clients que detectin alguna incidència s'adrecin a la companyia perquè aquesta es pugui comprovar el problema i es pugui fer càrrec de la reparació.

Incidències en el subministrament elèctric a Girona i de l'aiguaal Vallès i Maresme

Els Bombers de la Generalitat han treballat al llarg de les darreres hores en 25 serveis relacionats amb les glaçades de la nit i que han afectat canonades d'aigua en diferents punts del país, especialment a al Vallès i Maresme. En tots els casos es tracta de canonades rebentades i escalfadors espatllats.

Concretament, a Terrassa hi ha hagut diverses canonades de cases particulars gelades i rebentades. Tècnics de la Companyia d'Aigües de Terrassa treballen per solucionar-ho. El mateix succeeix a diverses localitats com Mataró, Sabadell i Granollers. Es recorda la necessitat de tapar amb draps la clau de pas de l'aigua en cas que es pugui gelar.

D'altra banda, continuen sense llum 266 abonats d'Endesa al barri de la Font de la Pólvora a Girona