Catalunya tremola amb temperatures de -20ºC al Pirineu

A la demarcació de Girona en destaquen els -7,8ºC a Anglès, -6,7ºC a Vilobí d'Onyar i els -5,8ºC de Vilablareix

A 2.535 metres, a Boí, s'ha registrat la mínima absoluta de la jornada amb -22ºC. A Salòria, a 2.451 metres, s'ha baixat fins als -21,8ºC i a Sasseuva, a 2.228 metres, a -20,9ºC. Altres temperatures destacades al Pirineu, i en llocs més habitats i concorreguts, són els -18,2ºC de Núria, els -13,2ºC del poble de Molló (Ripollès), els -11,5ºC de Gisclareny (Berguedà), els -12,1ºC de Pinós (Solsonès) o els -11,9ºC de Das (Cerdanya). Al sud de Catalunya, les mínimes més baixes s'han enregistrat les parts elevades del Baix Camp, Prades (-10,1ºC), i del Montsià, PN dels Ports (-11,3ºC).

Pel que fa a Ponent, sobresurten registres molt freds, però no excepcionals, de Vilanova de Segrià (-8,6ºC), Vallfogona de Balaguer (-8,3ºC), Camarasa (-8,1ºC) o Alfarràs (-7,2ºC). A l'estany d'Ivars i Vila-sana, al Pla d'Urgell, la mínima ha baixat fins als -5ºC i les ribes s'han començat a glaçar. A les comarques gironines, la forta tramuntana ha impedit que les mínimes baixessin dels -4ºC a l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès i la Selva. La sensació de fred però s'ha vist molt agreujada per les fortíssimes ratxes de vent que han superat els 80 km/h i s'han apropat als 120 km/h. Només els pobles més arrecerats del vent han pogut baixar d'aquesta xifra com, per exemple, Anglès (-7,8ºC), Vilobí d'Onyar (-6,7ºC) o Vilablareix (-5,8ºC).

318 trucades al telèfon d'emergències 112

Des de l'inici de l'onada de fred, el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 318 trucades relacionades amb problemes causat per la neu o les temperatures baixes, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil. En les últimes hores destaquen una vintena de trucades relacionades amb el fred intens d'algunes persones que passaven la nit al ras des de diferents indrets com Barcelona, Santa Coloma de Farners, Piera, Igualada, Girona, Sabadell, Tarragona, Figueres i el Vendrell. Pel que fa al vent, s'han fet un total de cinc trucades des la Vall de Boí, Tarragona i Barcelona pel risc d'algun arbre o altres objectes a punt de caure.