El telèfon d'emergències 112 atén 160 trucades relacionades amb l'episodi de neu i fred

Les incidències se centren a les carreteres afectades per la neu i en les avaries elèctriques

Sis carreteres es veuen afectades per la nevada aquest dijous a la nit. Estan tallades la C-25 de Llagostera a Cassà de la Selva, al Gironès i la GIV-6612 entre Santa Cristina d'Aro i Palafrugell, al Baix Empordà. D'altra banda, la C-28 a Vielha en direcció al Port de la Bonaigua; la C-31 entre Santa Cristina d'Aro i Palafrugell; la GI-653 entre Regencós i Begur, i la GI-662 entre Santa Cristina i Platja d'Aro estan afectades per presència de neu i gel a la calçada, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Aquesta nit està nevant intensament al litoral gironí, fet que ha portat Trànsit a demanar que s'extremin al màxim les precaucions en la conducció per les condicions adverses que pot provocar la presència de neu i/o gel a les calçades.

Les altres incidències més destacades d'aquest dijous a la nit són les relacionades amb el subministrament elèctric. 800 abonats de Platja d'Aro, Palafrugell i Calonge s'han quedat sense llum des d'un quart de nou del vespre a dos quarts d'onze de la nit, mentre que també hi ha afectacions del fluid elèctric a Sentmenat, a Caldes de Montbui i al barri de Sant Martí de Barcelona. Segons ha informat Protecció Civil, totes les avaries seran solucionades aquesta mateixa nit.

La previsió és que la neu, que afecta intensament les comarques gironines, es desplaci cap el sud i l'oest, afectant al llarg de la nit la franja litoral i prelitoral de la demarcació de Barcelona i Girona fins arribar al nord del Camp de Tarragona.