Municipis del Baix Empordà i la Selva suspenen les classes d'avui per la nevada

En canvi, la ciutat de Girona manté les escoles obertes

Diversos municipis gironins han decidit avançar un dia el cap de setmana als seus escolars per raons de seguretat arran de la nevada i la severa onada de fred que aquest dijous al vespre es fa sentir en aquesta zona. Municipis com Palafrugell, Palamós, Santa Coloma de Farners i Hostalric han comunicat als seus veïns el tancament de tots els centres escolars.

A Hostalric per exemple, es tancarà tant el Col·legi Mare de Déu dels Socors com l'IES Vescomptat de Cabrera. De la seva banda, l'Ajuntament de Palamós ha suspès les classes i ha activat el Pla Neucat Municipal en situació d'alerta. Així mateix, ha habilitat a nivell municipal els telèfons 092 o 972 60 20 77 per comunicar incidències o urgències.

La decisió dels consistoris ve motivada per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya que alerta del risc elevat de nevades a la zona litoral gironina i fins a cota zero. A això cal sumar-hi la forta baixada de les temperatures per sota dels zero graus que es poden registrar al llarg d'aquest divendres a la matinada, fet que podria deixar gelades destacables durant el dia.

Girona i Mataró mantenen les classes

Les ciutats de Girona i Mataró s'han decantat per mantenir la previsió d'obertura dels centres educatius aquest divendres. A la capital gironina, el Comitè Municipal d'Emergències ha decidit, en una reunió que ha mantingut aquest dijous a la tarda, mantenir les classes tot i que aquest divendres a les vuit del matí es tornarà a reunir per analitzar la situació i reaccionar davant qualsevol contratemps.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha activat en fase d'emergència el pla de protecció civiil
També a Mataró les escoles i instituts es mantindran oberts per acollir amb normalitat els seus alumnes. El Comitè Municipal de l'Emergència, integrat per l'alcalde i responsables dels serveis i entitats implicats, no ha establert en la reunió d'aquest dijous cap mesura excepcional respecte als centres educatius ja que tot i que es preveuen nevades al litoral maresmenc les temperatures es mantindran estables fins a la nit de divendres, quan s'espera un descens brusc de les mateixes que pot provocar glaçades.

Pel que fa als centres universitaris, l'Escola Universitària del Maresme i l'Escola Superior de Ciències de la Salut, que formen part del TecnoCampus Mataró-Maresme, sí que han decidit suspendre les classes fins dilluns.

A nivell general, l'Ajuntament de Mataró manté en fase d'Emergència el Pla Bàsic d'Emergències Municipals. El Comitè Municipal de l'Emergència estarà actiu durant tota la nit per valorar en cada moment la situació i prendre, si s'escau, noves mesures.

Sense transport escolar

Aquest divendres les comarques de l'Alt i Baix Empordà, Gironès, Pla d'Estany, La Selva, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental, Baix Llobregat, Barcelonès, Bages, Osona i La Segarra no hi haurà transport escolar interurbà.

A Mataró, la suspensió del transport escolar interurbà afecta els alumnes de fora del municipi del Centre d'Educació Especial Les Aigües i Centre d'Educació Especial L'Arboç, servei gestionat pel Consell Comarcal del Maresme.