L'acusat de degollar la xicota va enviar un missatge als seus pares demanant perdó i exculpant-se

Els familiars de Juan Luis Terrones no troben cap explicació del crim i diuen que eren una parella molt ben avinguda

El testimoni del pare i la mare de Juan Luis Terrones no ha servit per esclarir el mòbil del crim ni esbrinar què va induir l'acusat a matar la seva parella. El matrimoni ha assegurat que la jove parella era feliç, estaven planejant anar a viure plegats ¡ no tenien una relació conflictiva, perquè no els havien sentit discutir mai. De fet, segons el relat dels pares del processat, el dissabte 5 de juny del 2010 la parella va passar un dia molt plàcid que no feia presagiar un desenllaç tràgic.

L'únic episodi de discrepàncies o de recels de Terrones cap a la noia que havien vist l'ha explicat el seu pare que ha recordat que un mes abans dels fets el seu fill li va explicar que tenia "por" que la noia es quedés el pis que ell s'havia comprat i estava pagant a Badajoz. De fet, aquest és el pis on la parella havia passat uns dies de vacances i on tenien planejat anar a viure. "Li vaig dir que si no havia signat cap paper, que podia estar tranquil", ha explicat el pare.

Segons el relat dels pares, la parella va marxar a mitja tarda després de dinar i d'haver passat part del dia a Mataró. La mare ha explicat que no va saber res del fill fins que, ja de matinada, li va enviar un missatge "estrany" que ella "no va entendre". En el missatge de text, demanava perdó als seus pares, als seus avis i també a la seva germana. Després deia "us vaig avisar, jo no he estat mormons". Aquesta part final és la que ni la mare ni el pare van entendre i, per això, la dona va decidir trucar al telèfon al seu fill.

"Ell no me'l va agafar i la vaig trucar a ella, que tampoc el va agafar", ha explicat la dona. Finalment, el jove va contestar i va dir que anava conduint des de Salt cap a Mataró. Els pares van esperar desperts que arribés el seu fill, que ho va fer passades les 5 de la matinada. Llavors, van veure que estava ferit i que sagnava i li van preguntar què havia passat. "He intentant apunyalar la Mònica, però no ha passat res", ha explicat la mare que va dir Terrones. Per saber com estava la noia, la mare va decidir trucar als pares de la víctima que li van explicar que la noia havia mort. "Quan ell va saber que estava morta va trucar per entregar-se", ha explicat la mare.

Aquesta és la trucada enregistrada que en la primera sessió del judici, aquest dilluns, van reproduir i on l'acusat confessa que ha apunyalat la seva parella i dóna les adreces tant de la noia com la seva. Tot i això, els pares i també la germana de Terrones han assegurat que ni en el moment dels fets ni posteriorment a la presó ha sabut donar una explicació del que va passar. "Ni ell mateix ho sap", ha afirmat la mare.

Crits de matinada

Aquest dimarts també han declarat alguns veïns de l'edifici que van sentir crits de la noia demanant ajuda. Tot i això, diuen que no van poder veure clarament la cara de l'agressor perquè només va ser "una ombra fugint". Els testimonis han assegurat que l'atac va ser ràpid perquè només van sentir la noia cridant i cap discussió prèvia. De seguida, els veïns van alertar els Mossos d'Esquadra que van arribar al lloc dels fets quan la noia encara respirava però no va poder articular ni una paraula. Va morir abans que arribés l'ambulància.