Un tribunal popular format per vuit homes i una dona jutja l'acusat de degollar la xicota a Salt

Arranca el judici per assassinat contra Juan Luis Terrones amb la tria del jurat popular

El fiscal i les acusacions demanen que condemnin Terrones a 20 anys per assassinat i que pagui una indemnització de fins a 100.000 euros als pares de la noia. La defensa per la seva banda sol·licita l'absolució i que se sotmeti el seu client a tractament. Es preveu que l'acusat declari aquest dilluns a la tarda.

Quan va tenir lloc el crim, el juny del 2010, José Luis Terrones feia diversos mesos que sortia amb la víctima, una noia de Salt de 32 anys, amb qui -segons recull el fiscal- fins i tot havia fet plans per anar a viure junts a la província de Badajoz. El 5 de juny del 2010, Terrones i la noia van quedar cap a les onze del matí i van anar junts fins a Mataró on van dinar plegats a casa de l'acusat, en companyia dels pares d'ell. Després, van passar la tarda junts a la població del Maresme.

Al vespre, Terrones i la víctima van anar a Salt i, cap a les quatre de la matinada, l'acusat va acompanyar la xicota fins al bloc on vivia, conegut com el 'gratacels' a l'avinguda Països Catalans. Quan tots dos entraven al pati que dóna accés al portal, es van començar a discutir "de manera acalorada per motius que es desconeixen".

Aleshores, com recull el fiscal, Terrones va passar "de les paraules als fets", es va treure una navalla petita "però molt afilada" que portava a la bandolera, i va atacar la seva xicota. L'acusació pública ressalta que el processat sabia que agafaria la noia totalment desprevinguda i que no es podria defensar perquè no duia cap arma. A més, el fiscal també recull que Terrones va aprofitar-se que tots dos estaven a l'interior del pati, perquè la seva xicota no podria escapar, ni tampoc hi havia "terceres persones que poguessin veure i impedir" l'atac.

El jove va apunyalar la noia a la cara, al coll, al tòrax i al braç. Segons recull l'escrit, tant la navalla com "les parts del cos atacades eren idònies per matar" la víctima. La jove va caure a terra agonitzant i va morir degollada just a l'entrada del bloc.

Després de cometre el crim, Juan Luis Terrones va fugir del lloc, va anar a buscar el cotxe que tenia aparcat a prop i va conduir fins a Mataró. Quan va arribar a casa dels seus pares, cap a quarts de sis de la matinada, va trucar al 112 i va confessar el crim. Els Mossos d'Esquadra el van detenir al mateix domicili i, posteriorment, el van traslladar fins al bloc de Salt, on va explicar els fets als agents i a la comitiva judicial. El fiscal recull al seu escrit que, fins que Terrones no va trucar al telèfon d'Emergències, "no es tenia cap sospitós, tot que els veïns ja havien alertat la policia" i diverses dotacions havien anat fins al número 139 de l'avinguda Països Catalans.

Aquest dilluns al matí Juan Luis Terrones ha arribat custodiat pels Mossos d'Esquadra a l'Audiència de Girona, on és previst que declari aquesta tarda davant els membres del jurat popular. Segons la previsió, les sessions del judici s'allargaran fins divendres quan entregaran l'objecte del veredicte als jurat popular, que es retirarà a deliberar.