La Costa Brava explica a Fitur que apadrina la volta al món d'un vaixell per persones amb mobilitat reduïda

La directora del patronat apunta que no només han d'estar adaptats els establiments

Bataller ha defensat que l'oferta de turisme accessible 'no vol dir només que els establiments estiguin adaptats', sinó que es tracta de que 'les persones amb discapacitat no s'hagin de privar de les activitats turístiques, perquè la Costa Brava pot gaudir-ne tothom, encara que tingui discapacitat física'. Ha afegit que mitjans de comunicació internacionals s'han interessat per fer el seguiment del viatge del veler de 15 metres que passarà per Nova Zelanda, Austràlia, Àfrica i Amèrica del Sur, i d'aquesta manera contribuir a 'donar una projecció internacional a la Costa Brava'.

El navegant serà Marco Enric Bou, que és qui va proposar la idea i ha treballat en la construcció de la nau, que s'ha creat íntegrament a la Costa Brava, a les drassanes Pita Yachts de Pau. Concretament, a l'Oceà Pacífic (Fiji, Samoa, Nova Caldònia o Nova Zelanda), M. Enric Bou té previst portar persones amb discapacitat a bord, amb la col·laboració amb diverses associacions maoris dedicades a treure el potencial d'aquestes persones.

El Patronat apadrina aquesta iniciativa en motiu de la commemoració del Centenari de la Costa Brava. A la demarcació de Girona han tingut lloc esdeveniments esportius com el Campionat de Vela Adaptada de l'Escala, diverses proves de nivell internacional d'esquí a La Molina, que també serà seu del Campionat del Món per a persones amb discapacitat el 2013, o el Torneig de Tennis d'Olot. En el mateix sentit, diverses empreses ofereixen serveis com els vols en globus, la pràctica del submarinisme o les vies verdes amb bicicletes adaptades. També hi ha una oferta museística accessible al Museu del Cinema i el Museu d'Art de Girona, el Museu Dalí de Figueres i el Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres.
  • Dolors Bataller, directora del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, explica en què consisteix aquest apadrinament (ACN)