Acord entre direcció i treballadors de Juncà Gelatines per aplicar l'ERO que els deixa 120 dies sense treballar

La mateixa empresa es va fer popular el 2009 per ser la primera en invertir a les illes Feroe

L'empresa ha al·legat causes econòmiques i de producció per tal d'obtenir el vist-i-plau del Departament de Treball i poder aplicar aquest expedient que suposaria deixar a l'atur tota la plantilla durant un total de 120 dies. Després del període de negociacions, Arnay ha confirmat que la direcció ha arribat a un acord amb els treballadors que han acceptat l'ERO en les condicions que plantejava l'empresa. L'ERO afecta els 73 treballadors que té la fàbrica.

Es dóna el fet que aquesta mateixa empresa va protagonitzar, el febrer del 2009, la gesta de convertir-se en la primera empresa gironina en invertir a les illes Feroès. Allà hi ha obert una planta per obtenir productes biotecnològics marins. El nou centre és propietat del consorci Seanergy Ltd, creat mitjançant una aliança entre l'empresa banyolina i el consorci empresarial Faroe Biotech Investment.

El projecte empresarial va comportar una inversió inicial de 2 milions d'euros (MEUR) amb l'objectiu d'obtenir col·lagen de peix -usat en dietètica i cosmètica- i naixia amb una capacitat inicial de producció de 300 tones per any. Ara però la direcció de l'empresa ha passa per pitjors moments i, per això, vol enviar a l'atu la plantilla durant 120 dies perquè, segons al·lega, ha patit una davallada de les comandes i té problemes econòmics.

L'empresa Juncà Gelatines, creada a Banyoles l'any 1947, disposa de 30.000 metres quadrats d'instal·lacions. És una de les deu empreses d'Europa que es dedica a la producció de gelatines i derivats, i l'única a l'Estat. Exporta el 50% de la seva producció i actualment elabora l'1,5% de la gelatina que es consumeix al món (250.000 tones per any).