CiU aprovarà els pressupostos del 2012 de l'Ajuntament de Girona gràcies a un pacte amb el PP

La CUP hi votarà en contra i ICV i PSC encara no han pres la decisió tot i criticar que tenen "poc temps i poca informació"

Tot i que l'equip de govern de CiU de l'Ajuntament de Girona encara no ha donat a conèixer les dades del pressupost per aquest 2012, la portaveu del PPC al consistori gironí, Concepció Veray, ha explicat algunes de les principals línies del pressupost que han pactat amb l'equip de govern. Veray ha explicat que durant els últims dos dies s'han intensificat les negociacions per poder arribar a un pacte amb l'equip de govern i, aquesta tarda, Veray ha avançat algunes de les característiques del pacte que permetrà aprovar els pressupostos del consistori gironí per al 2012.

En total, el pressupost pel 2012 és de 97.397.000 euros, 619.000 euros més que el de 2011. Pel que fa al capítol d'inversions, el pressupost d'enguany és de 5.705.000 euros, 100 mil euros més que el 2011. Dins aquest capítol destaca la creació d'una ludoteca i l'adequació del local social de Palau com les principals inversions per aquest any.

Dinamitzar el comerç de Pont Major i Montjuïc

Segons Veray, gràcies a les negociacions del PPC amb l'equip de govern s'ha aconseguit reforçar les àrees de promoció i ocupació augmentant un 10% (de 60.000 a 70.000 euros) els convenis d'ocupació amb diverses entitats privades i fundacions per potenciar l'ocupació a la ciutat. Al mateix temps, s'ha potenciat el suport al comerç gironí dotant de dos plans de dinamització comercial al Pont Major i a Montjuïc per "reactivar la economia i els comerços de la zona", segons ha assegurat Veray. La portaveu del PPC ha destacat que "les dues zones pateixen una situació molt deficitària" i ha subratllat que era necessari potenciar i reactivar els seus comerços.

Veray també ha destacat que amb les negociacions dels últims dies l'equip del PPC ha aconseguit que l'equip de govern modifiqués les subvencions i ajudes integrades dins el capítol de Joventut i lleure dotat amb 30.600 euros. En concret, es té previst destinar 10.000 euros en beques als millors estudiants de les escoles de Girona perquè puguin estudiar anglès a l'estiu.

"El PPC va voler escoltar la música del govern municipal", assegura Veray

La portaveu del PPC ha subratllat que el pressupost presentat per l'Ajuntament de Girona "no és un mal pressupost" tot destacant que "el més important és l'estabilitat del govern" del consistori gironí. Durant l'acte, Veray també ha fet referència a l'oposició als pressupostos dels altres partits. Segons la portaveu del PPC, el partit popular "va voler escoltar la música" del govern municipal "a diferència d'altres partits que es van negar a escoltar res des de les primeres reunions".

A més, la portaveu ha defensat el seu suport en els pressupostos del 2012 argumentant que "l'estabilitat del govern és el més important, sobretot en aquests moments de crisi econòmica". Veray ha reiterat que el pacte entre els dos partits és "un acte de responsabilitat" que ajudarà a "reactivar la economia dels gironins i cobrir les mancances dels més necessitats".

Queixes per la manca de temps

Pel que fa a la resta de partits, la CUP ja ha anunciat el seu vot contrari i el PSC i ICV estan acabant de prendre la decisió final. Els tres grups s'han queixat per la manca d'informació i també perquè se'ls ha presentat la proposta "molt tard" -els contactes són d'aquesta setmana- i argumenten que no tenen prou temps per estudiar-ho amb profunditat. CiU en fa prou amb els tres vots del PPC per tirar endavant el pressupost.