Volen arxivar la causa contra un home d'Olot a qui la dona de fer feines acusa de violació

La fiscalia argumenta que no existeixen proves suficients per formular l'acusació

El 15 de febrer del 2010 la dona va presentar la denúncia davant dels Mossos d'Esquadra d'Olot, on va relatar que cinc dies abans un home l'havia violat. Segons el seu relat, treballava com a empleada de la llar a casa d'ell i ja feia dies que se li insinuava sexualment. Finalment, el 10 de febrer, mentre estava netejant, l'home l'hauria agafat amb força, l'hauria tirat sobre el llit de l'habitació on hi havia un llit petit, li hauria abaixat els pantalons i l'hauria penetrat durant quinze minuts, mentre la subjectava amb força per immobilitzar-la. La denunciant va manifestar que just després de la violació, va decidir dutxar-se a l'apartament mateix de l'home.

El fiscal exposa que l'anàlisi del metge d'urgències fet el mateix dia de la denúncia no va detectar cap tipus de lesió al cos ni als òrgans vaginals que recolzessin que l'havien violat durant un quart d'hora. A més, en les declaracions, la dona primer va dir que no havia cridat per després assegurar que si i també va reduir la durada de l'agressió. Un altre element que fa que el fiscal no trobi arguments per armar l'acusació és que una veïna assegura que l'home no va estar al domicili perquè va estar a casa d'ella i també nega haver sentit crits de ningú.

La dona va argumentar que no va presentar la denúncia fins cinc dies després perquè tenia por de les represàlies de l'home i tampoc ho va explicar al seu marit. El fiscal exposa que després de patir una agressió sexual amb penetració i ús de força és "estrany" que la dona decidís dutxar-se a casa l'agressor, cosa que eliminava proves biològiques de la violació, i també que agafés els diners que li havien preparat de retribució i que no li expliqués res al seu marit. La parella de l'home va declarar que quan va arribar al pis la neteja s'havia fet amb normalitat i que tot estava al seu lloc.

Un altre aspecte que posa en dubte la versió de la denunciant, és que la parella de l'imputat ha manifestat que en més d'una ocasió l'empleada de la llar li havia manifestat que no es volia morir sense haver mantingut relacions sexuals "amb un negre", tot i que després la denunciant va asseverar que no parlava de l'imputat quan feia aquestes afirmacions.

Per tot això, el fiscal argumenta que no hi ha prova de càrrec suficient per formular un escrit de conclusions provisionals i sol·licita el sobreseïment provisional de les actuacions. A partir d'ara, després de decretar aquest sobreseïment, les parts tenen un termini de temps per recórrer i, si no ho fan, la causa quedarà arxivada.