El nadó abandonat a Sant Pere Pescador rep l'alta hospitalària

El nen ha estat ingressat gairebé una setmana i ja es troba amb una família d'acollida

Dijous passat al vespre, una trucada anònima que una dona va fer des d'una cabina de Sant Miquel de Fluvià (Alt Empordà) va encendre les alarmes. La dona va relatar que hi havia un nen dins una caixa de cartró al costat d'un contenidor proper a la zona on es fa el mercat setmanal. Immediatament la policia es va adreçar al lloc dels fets i, poca estona després, van localitzar el nadó.

La criatura, un nen d'uns deu dies d'edat, estava embolcallat amb dues mantes i portava una caçadora. Tot i les baixes temperatures -d'uns 5ºC aquell dia- el nadó estava conscient però amb els ulls tancats.

La patrulla dels Mossos d'Esquadra se'l va endur dins el vehicle i el va escalfar amb la calefacció. En aquell moment l'infant -que és de raça blanca i té els cabells rossos- va obrir els ulls. Una ambulància el va traslladar d'urgència fins a l'Hospital de Figueres, on ha estat ingressat fins aquest dimecres.

Hores d'ara, el nadó ja es troba amb una família d'acollida. La policia continua investigant per trobar els pares de la criatura o algun familiar directe que pugui fer-se càrrec del nen. En cas de no localitzar-los, el Departament de Benestar Social i Família obrirà un procés d'adopció.

Les pistes amb què compten els Mossos d'Esquadra són la caixa i la roba amb què s'havia abrigat el nadó. La criatura portava el cordó umbilical lligat amb un cordó de sabata.