La jutgessa de pau de Salt, guanyadora del Premi Tres de Març

Inès Rigau porta més de 25 anys exercint el càrrec

Inès Rigau és la guanyadora del Premi Tres de Març de Salt d’aquest any 2020. Rigau fa més de 25 anys que exerceix com a jutgessa de pau substituta de la vila i col·labora habitualment en l’activitat social i cultural del municipi en actes referents com Les Veus de Salt. L’acte d’entrega del guardó es durà a terme el dimarts 3 de març a partir de les 20.00 hores al Teatre del municipi.

Rigau va néixer a Salt l’any 1941 a l’actual plaça de les Llúdrigues i va ser una de les fundadores i membre de l’agrupació teatral ESTIL. L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, destaca la seva vinculació amb la vila recordant que “la Inés va passar deu anys vivint fora de Salt, a països com Portugal, Angola i Uruguai però sempre s’hi ha sentit arrelada i sovint explica que com més gran es fa més li agraden les coses de Salt”.

Guardons de referència

Els Premis 3 de Març de Salt reconeixen persones i entitats que duen a terme la seva activitat a la vila i que s’hagin distingit per la seva activitat o les seves iniciatives relacionades amb la promoció de la vida cultural i cívica al municipi. Enguany, com a novetat, cal destacar que segons les noves bases dels premis, el guardó s’atorgarà els anys parells a les persones individuals i els senars a les entitats. D’altra banda, per fomentar la participació s’han admès les candidatures presentades per persones físiques o jurídiques.

El jurat està presidit per l’alcalde i com a vocals té el regidor de Cultura, un representant de cada grup municipal i quatre representants més triats entre els guardonats amb el premi els darrers deu anys, a més dels fills predilectes de la vila.