El tercer Sopar dels Miralls comptarà amb Jordi Basté, Aina Clotet o Carme Ruscalleda

Tindrà lloc el 20 de març

El pròxim divendres 20 de març l’Hotel Palau de Bellavista de Girona acollirà la tercera edició de El sopar dels miralls, un esdeveniment social que s’organitza per a l’IDIBGI amb l’objectiu de recollir fons per a la recerca.

Actualment per aquest 2020 es compta amb la participació dels següents amfitrions: Nina, Jordi Basté, Jordi LP, Lluis Roura, Aina clotet, Raquel Sans, Cristina Inés (@mamasevaalaguerra), Marta Bosch, Martí Gironell, Alonso-Cuevillas, Martí Peraferrer, Quim Hereu, Carme Ruscalleda, Jaume Roures, Vanessa Nueda (@elcrepdemivida), Josep Cuní, Dr. Ramón Brugada, a l’espera de completar la participació final.

Un element que ha acompanyat cada edició es un davantal, símbol del sopar, que per gentilesa de l’empresa Aqenaika es el detall que es dona als amfitrions, que de manera desinteressada participen d’aquest esdeveniment i que son se’ns dubte els principals protagonistes. Durant la presentació els amfitrions Vanessa Nueda (@elcrepdemivida) i en Martí Gironell han descobert el color del davantal d’aquest any, que es el rosa, en referencia al càncer de mama. En les altres edicions han estat el gris i el blau.

El Sopar dels Miralls està pensat per recolzar la recerca biomèdica. L’organització anima a participar-hi i escollir amfitrió i/o a proposar-ne en el cas que es vulgui alguna persona en concret. La reserva de menús o taules es pot fer a través del web, o per telèfon o WhatsApp 972 21 84 82 / 609312254 . Els menús es poden comprar de manera individual o col·lectiva, en el cas d’organitzacions, entitats o empreses que vulguin fer la reserva d’una taula sencera amb un amfitrió o amfitriona concret. La idea principal és que un col·lectiu i/o empresa adquireixi una taula sencera de 8 o 10 comensals més la persona rellevant. En el cas que es vulgui participar a títol individual o no complementant un taula, s’haurà de fer la petició plantejant 5 opcions d’amfitrió o amfitriona. A més, també hi ha l’opció de fer una sorpresa a alguna persona propera convidant-la a participar en aquest esdeveniment únic. Les persones que no puguin o vulguin assistir al sopar i es vulguin sumar a la iniciativa amb la seva aportació podran participar amb el plat “0”.

Tanmateix els organitzadors de l’esdeveniment conviden a la ciutadania a proposar noms propis de persones destacades que podrien afegir-se a les figures públiques que ja col·laboren amb l’acte. El preu d’una taula amb 8 comensals és de 960 euros, el d’una taula de 10 comensals és de 1.200 euros, el d’un menú individual és de 120 euros i el plat “0” representa una aportació de 60 euros.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona té els seus orígens en la Fundació Privada Doctor Josep Trueta i es va crear el juliol de 2005 amb l’objectiu de desenvolupar, gestionar i difondre la recerca de qualitat en ciències biomèdiques i de la salut pública i comunitària en l’àmbit de les comarques de Girona. L’IDIBGI és un centre de recerca adscrit a la Universitat de Girona (UdG), que forma part de la xarxa CERCA de la Generalitat de Catalunya. Actualment disposa d’una plantilla d’unes 100 persones que agrupa més de 300 investigadors i diverses institucions de l’entorn que investiguen en àmbits com les malalties cardiovasculars, el metabolisme i la inflamació, les neurociències, l’oncohematologia, la imatge mèdica i la salut mental.