Les obres de la via verda entre la Vall de Bianya i Sant Joan de les Abadesses començaran la setmana vinent

Costaran 1,3 MEUR

L'Ajuntament de la Vall de Bianya (Garrotxa) ha anunciat que els treballs del nou tram de via verda que permetrà enllaçar aquesta localitat amb Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) començaran el pròxim 10 de febrer. Farà uns 17 quilòmetres i s'iniciarà a l'Hostalnou de Bianya, que és on acaba el tram actual procedent d'Olot i on començaran ara els treballs.

Després seguirà per Santa Margarida de Bianya i les valls de Sant Martí, Farró i Sant Ponç on finalment enllaçarà amb el municipi del Ripollès i les rutes del Ferro i el Carbó. L'obra, que es preveu que duri un any, costarà 1,3 milions d'euros (MEUR), la meitat dels quals es finança amb fons europeus Feder i la resta a parts iguals entre Diputació i els dos ajuntaments.

Inicialment es preveia que la licitació de les obres es fes a finals del 2018 però el procés s'ha allargat. En el seu moment, el Consorci de les Vies Verdes (l'ens local que gestiona les rutes i que està format per Diputació de Girona, municipis i consells comarcals) va explicar que aprofitarien els treballs per fer passar els tubs per a la fibra òptica.