A presó un conductor amb 38,5 quilos d'haixix que volia fugir d'un control al Pertús

El detingut té 22 anys i duia droga per valor de 64.500 euros

La Policia Nacional ha detingut un noi de 22 anys de nacionalitat francesa que va creuar la frontera direcció al seu país amb 38,5 quilos d'haixix. Va passar el 26 de gener a quarts de dotze de la nit. El detingut, amb antecedents, va ser interceptat a l'N-II a la Jonquera (Alt Empordà) després d'una persecució amb la policia.
L'alerta es va donar quan el jove es va saltar un control policial al Voló (Catalunya Nord) i tot seguit es va iniciar una persecució en direcció a la Jonquera. Seguidament, va eludir un segon control al Pertús. Durant la fuga, dues rodes del vehicle van quedar danyades i finalment va ser interceptat a la Jonquera. La droga estava a la part de darrere del vehicle i està valorada en uns 64.500 euros. El detingut ha ingressat a presó.
 
Durant la inspecció de la Policia Nacional, van descobrir que duia 83 paquets d'haixix que pesaven uns 38,5 quilos. Seguidament, se'l va detenir i els agents van comissar el vehicle i la droga. Es calcula que al mercat estaria valorada en uns 64.500 euros.

D'altra banda, també es va informar al Centre de Cooperació Policial i Duanera del Pertús de la detenció i comís. El detingut comptava amb nombrosos antecedents a França, algunes de les quals eren per tràfic de drogues.

El detingut va passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Després de declarar, el jutge va ordenar el seu ingrés a presó al Centre Penitenciari del Puig de les Basses a Figueres.