El castell de Sant Ferran mostra la vida quotidiana de les famílies homoparentals a través de la fotografia

El treball consta d'un seguit de reportatges construïts a base de les vivències personals de les famílies

La vida quotidiana de sis famílies homoparentals és la temàtica escollida a 'Àlbum de famílies'. Les autores expliquen com han volgut acostar-se a la 'revolució silenciosa' d'aquestes famílies a través de la seva 'qüotidianitat'. L'objectiu final era aportar un 'granet més' per fer visible la 'diversitat humana' i de fer evidents els canvis que està vivint la societat actual, on els 'rols masculins i femenins de la família tradicional es difuminen i fins i tot, es tornen intercanviables'.

El treball consta d'un seguit de reportatges construïts a base de les vivències personals de les famílies, amb títols com ara 'Gràcies per fer feliç la meva mare', 'Elecció en verd' o 'Fragments del diari d'Ada'. Per a cada reportatge, Gayà i Insolera han seleccionat sis fotografies a través de les quals es va desglossant el dia a dia dels protagonistes d'aquestes famílies. El 14 de gener de l'any passat, el jurat de la II Biennal Internacional de Fotografia, va proclamar guanyador aquest projecte, on la 'qualitat estètica de les fotografies', s'ha posat 'al servei' de la imatge real.

Per altra banda, les autores seleccionades inicialment en la Modalitat Comarques Gironines, Cynthia Lorena Nudel i Andrea Vanzulli, amb el projecte "Entre dos tierras" fou declarat incomplet. El jurat, en una sessió extraordinària que va tenir lloc el dia 9 de setembre de 2009, va acordar que el projecte no es corresponia amb les espectatives generades en la proposta inicial seleccionada.

La inauguració

L'exposició s'inaugurarà aquest divendres a la sala Martín Zermeño del castell de Sant Ferran i també es presentarà el catàleg de la segona edició de la Biennal Internacional de Fotografia, organitzada per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. La presentació anirà a càrrec de Roger Zamorano, vicepresident de la Diputació i diputat de l'Àrea de Cultura; Ciro Llueca i Fonollosa, regidor de Cultura i Acció Cívica de l'Ajuntament de Figueres; Natàlia Navarro, cap d'INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, i de Catalina Gayà, periodista i coautora del projecte de la II Biennal Internacional de Fotografia.