Puig justifica l'actuació dels Mossos a la UdG per 'garantir l'ordre públic' i la 'seguretat'

El conseller d'Interior diu que "no es pot permetre" que el dret a manifestar-se "bloquegi el funcionament de les institucions".

Durant la seva visita a la Festa del Nadal Solidari de la Regió Policial Metropolitana Nord que s'ha celebrat a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Puig ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra d'aquest divendres a Girona. Segons el conseller d'Interior, "en el moment que va haver-hi un intent d'agressió cap a diverses persones i els agents", els Mossos "van utilitzar legítimament la força per garantir l'ordre públic i li la seguretat". Per Puig, "s'ha de conciliar el dret a manifestar-se però també el funcionament de les nostres institucions".

Segons ha expressat Puig, "si no hi hagués hagut aquesta voluntat d'utilitzar la violència, la força, i l'agressió per part dels manifestants, tot això no hagués passat". A més, el conseller ha recordat que "també hi havia un risc afegit", ja que "si se saltaven determinats elements de contenció i s'obrien determinades portes hi havia un desnivell de dos o tres metres que hagués suposat un risc per les persones que es trobaven a l'acte".

Gairebé 300 estudiants es van concentrar davant l'Aula Magna de l'església de Sant Domènech aquest divendres per protestar contra les retallades aprofitant que el president de la Generalitat, Artur Mas, estava convidat a l'acte institucional per celebrar el 20è aniversari de la Universitat de Girona. Una cinquantena d'estudiants va decidir intentar accedir a la sala on se celebrava l'acte forçant una porta que comunicava des del claustre a la Facultat de Lletres i va ser aquí quan els Mossos d'Esquadra van carregar contra els joves per frenar l'entrada. El SEM va atendre una desena de joves per contusions.