Alerta a l'Empordà per forts vents que poden arribar als 126 km/h

Les ràfegues poden assolir aquesta velocitat al Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp, així com a l'Alt i el Baix Empordà

La DGPC ha informat que és molt probable que a les comarques del Montsià, el Baix Ebre i el Baix Camp les ratxes de vent superin els 126 quilòmetres per hora i és probable que aquest llindar també se sobrepassi a l'Alt Empordà, i és possible que també ho faci al Baix Empordà.

Des del Centre de Coordinació d'Emergències CECAT es fa un seguiment de les prediccions meteorològiques i la Direcció General de Protecció Civil ha recomanat, preventivament, als municipis que apliquin un seguit de mesures com ara que cal evitar deixar objectes no estàtics a terrasses i façanes per tal d'evitar que el vent els pugui fer caure a la via pública. A més, es recomana recollir tendals, tancar portes i finestres, així com baixar completament les persianes.

Protecció Civil també ha recomanat en un comunicat anar amb precaució a totes les activitats a l'aire lliure i, si és possible, anul·lar-les. A més, ha recomanat tenir precaució a Ports, Clubs nàutics i Confraries de pescadors sobre les mesures que es considerin convenients en quant a amarratges d'embarcacions i pel que fa a la navegació. També es recomana revisar bastides, grues i elements d'obra que puguin ser arrancats pel vent i caure a la via pública.

El Departament d'Interior recomana tancar i assegurar les portes, finestres i tendals, abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament. També cal deixar testos i d'altres objectes no estàtics a les façanes. S'aconsella vigilar amb el mobiliari urbà, no aturar-se al costat de bastides, edificis en obres i murs i no pujar a llocs alts i exposats al vent.
Per a aquells que hagin de viatjar, la recomanació és tenir precaució per si es troben obstacles a la via i alentir la marxa i augmentar la prudència en els avançaments, així com mantenir les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles. També s'aconsella anar amb compte al practicar esports a l'aire lliure.