Blanes tanca l’accés al tram nord del Camí de Ronda i a la pujada a Sant Joan danyats pel temporal

Han quedat malmeses les baranes de seguretat i hi han hagut esllavissades

L’Ajuntament de Blanes (Selva) segueix treballant en diversos fronts per tornar a la normalitat després del pas del temporal Glòria i els efectes que ha provocat al municipi.

Avui les dues accions més destacades han estat tallar els accessos al tram nord del camí de ronda, així com en un dels trams de pujada a la Muntanya de Sant Joan. En el cas del camí de ronda, el seu tram nord que connecta Cala Bona en direcció a Lloret de Mar s’ha tancat preventivament, ja que l’acció del temporal dels darrers dies ha provocat danys en les baranes de seguretat arran de mar en diversos trams del camí.

D’altra banda, també hi ha hagut petites esllavissades a la falda de la muntanya per on transcorre el camí de ronda, i tant el vent com la pluja han provocat danys en l’arbrat, que ha quedat malmès. La porta que comunica amb el tram nord del camí de ronda romandrà tancada per impedir el pas dels vianants fins que els serveis municipals puguin començar a reparar els danys.

Tallats els accessos a un tram del camí de pujada a Sant Joan

Pel que fa a l’altre tall d’accés, s’ha hagut de fer a causa de l’esllavissada que hi ha en un tram del Carrer Vidal i Barraquer, un tram del camí de pujada a la muntanya de Sant Joan. Dilluns vinent els Serveis Municipals està previst que procedeixin a la reparació dels danys però, mentrestant, s’ha decidit impedir que s’hi pugui arribar per major seguretat.

En aquest segon cas el tall de trànsit s’avisa en els dos extrems que comuniquen amb el tram de carrer afectat, per evitar que els conductors que hi vulguin accedir hagin de recular. La Policia Local ha instal·lat els cartells aquesta tarda tant a la cruïlla del Carrer Doctor Roig i Raventós que enllaça amb el Passeig de Mar (a la part sud) com al Carrer Josep Mauri Serra que enllaça amb la Pujada de Santa Bàrbara (a la part nord).

Altres reparacions menors

Paral·lelament, l’Ajuntament de Blanes també continua efectuant reparacions de menor volum, però igualment importants per tornar a la normalitat al 100% després del temporal. S’està netejant la sorra acumulada sobre diversos trams del Passeig de Mar, i es procedeix a la tala dels arbres que han quedat malmesos o caiguts a la via pública per efectes del vent i la terra molla, que els ha desfalcat fins acabar cedint, o bé els que amenaçaven amb acabar caient.

Respecte les afectacions de major envergadura, aquest divendres RENFE ha començat a regularitzar el servei d’autobusos entre Blanes i Malgrat de Mar, així com les comunicacions amb Maçanet, per suplir la comunicació en tren per la caiguda d’un tram del pont sobre la Tordera. També continuen tallats els accessos que condueixen tant a la Carretera Antiga de Malgrat com als camins que voregen la Tordera, inundats d’aigua o desapareguts.