Jutgen un acusat de provocar un incendi en un edifici de Salt que va ferir tretze veïns

La fiscal ha rebaixat de 15 a 5 anys de presó la petició de pena i la defensa s'hi ha adherit

"Admeto els fets", ha dit d'entrada l'acusat Daniel Busta Carreras que ha reconegut que ha admès que entre el 9 de febrer i el 17 d'abril va estar pressionant i amenaçant un veí del bloc de pisos, que era el llogater de la seva tia, perquè abandonés l'habitatge i hi pogués anar a viure ell. En una de les trobades, el jove li va dir que si no abandonava el pis aniria a busca gasolina i hi calaria foc o, sinó, el mataria amb un ganivet.

Com que el llogater no abandonava el pis. Finalment, el dia 16 d'abril, cap a les 10 de la nit, va anar fins a una gasolinera situada prop de l'edifici i va posar més d'un litre i mig de gasolina en una garrafa que duia. Llavors, cap a la mitjanit, va anar fins al pis, va entrar pel portal, va ruixar el quadre elèctric i hi va calar foc. Segons ha admès ell mateix, sabia que a l'edifici hi havia gent i que podia causar-los algun mal amb l'incendi.

El foc es va propagar ràpidament i el fum va afectar fins el tercer pis de l'immoble. Llavors, van arribar al lloc dels fets la Policia Local i els Mossos d'Esquadra que van evacuar l'edifici, a alguns els van haver de treure per l'exterior. Van actuar en el foc quatre vehicles de bombers que el van poder extingir a quarts de tres de la matinada. Els serveis sanitaris van haver d'atendre tretze veïns que van patir intoxicacions per inhalació de fum i crisis d'ansietat.

Inicialment, la fiscalia demanava que el condemnessin a 15 anys de presó per un delicte d'incendi. També li demanava dies de localització i multes per tretze faltes de lesions i una de danys. Finalment, ha rebaixat la petició i demana que el condemnin a 5 anys perquè li aplica un sub-tipus atenuat del delicte perquè ha admès els fets i ha assegurat que està penedit del que va fer. La fiscal manté la petició en matèria de responsabilitat civil i demana que el condemnin a pagar 9.386,08 euros per les faltes de lesions i els danys que va causar.

La defensa s'ha adherit a la petició de la fiscalia i ha renunciat, igual que l'acusació pública, a la pràctica de la prova en el judici. En el darrer torn de paraula de l'acusat, Daniel Busta Carreras ha assegurat que està "molt penedit" d'haver provocat el foc. El cas, que ha jutjat la secció quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.

El jove, Daniel Busta Carreras, és germà d'Irene Busta Carreras, la nena de sis anys que l'any 2007 va morir degollada a mans de la seva mare al barri gironí de Sant