Els discapacitats de la Fundació Ramon Noguera elaboren joies dissenyades per joves gironins

Els discapacitats de la Fundació Ramon Noguera elaboren joies dissenyades per joves gironins

La Fundació Ramon Noguera promou els joves dissenyadors gironins. L’entitat ha iniciat un projecte de col·laboració amb nous emprenedors del món de la joieria i ha presentat avui la primera col·lecció d’aquest projecte de la dissenyadora Mariona Quera. Aquesta nova línia s’inclou dins les noves varietats de bijuteria i complements d’elaboració pròpia.

L’objectiu de la Fundació és buscar la col·laboració del teixit empresarial gironí i de joves emprenedors del territori en el seu projecte d’empresa social. Per aquest motiu, ha impulsat ara aquesta iniciativa dins les seves col·leccions de joies i complements. La primera col·lecció ha anat a càrrec de la jove dissenyadora gironina Mariona Quera. Es tracta d’una proposta limitada que s’adapta a les produccions de la Fundació Ramon Noguera.

En la col·lecció que ha dissenyat per la Fundació, Mariona Quera ha volgut reflectir-hi el seu treball com a dissenyadora de joies i hi ha introduït, per primera vegada, les pedres naturals. A la seva col·lecció, s’hi poden trobar nous materials com les perles de riu, les turqueses i els quars aventurina. Les pedres les combina amb altres materials com la plata i el cuir, amb què ja treballava la Fundació.

La dissenyadora gironina ha destacat que “en el disseny de la col·lecció vam tenir en compte que el procés d’elaboració fos senzill, però entretingut” i ha afegit que “evidentment el nostre objectiu era que, com en tota joia, el resultat fos atractiu i afavoridor per a les persones que les porten”.

Mariona Quera ha remarcat que el treball amb la Fundació Ramon Noguera, que es va iniciar el mes de març passat, “ha estat una experiència molt gratificant”. A banda d’aquesta col·lecció, la Fundació Ramon Noguera ha presentat avui les noves propostes de collarets, arracades, braçalets i anells amb disseny propi amb les col·leccions Arabesca, Oliva, Llavor i Teixit.

Totes les col·leccions són elaborades al Centre Ocupacional Montilivi de l’entitat per persones amb discapacitat psíquica que combinen els processos de muntatge amb els de modelatge. El resultat són peces de bijuteria que es venen a preus que van dels 6 als 12 euros.

Les noves col·leccions de la Fundació Ramon Noguera es poden trobar a la botiga La Fundació, situada al polígon Mas Xirgu de Girona, al centre ocupacional de Montilivi i també estan disponibles a la botiga virtual ‘La Fundació’, a través de la pàgina web www.lafundacio.net. A més, del 15 al 21 de desembre també es podran trobar a la parada que la Fundació instal·larà al Pont de Pedra de Girona.

La Fundació Ramon Noguera

La Fundació Privada Ramon Noguera té com a finalitat la creació i gestió de centres i serveis adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual i a infants amb trastorn en el seu desenvolupament a la comarca del Gironès. Les activitats de la fundació es porten a terme des de dues àrees: la laboral i la social.

Des de l’àrea social, s’ofereixen serveis de suport especialitzat a 220 persones adultes amb discapacitat intel·lectual en els àmbits rehabilitador, educatiu, assistencial, de qualitat de vida, de foment i de pràctica de l’activitat esportiva. També s’atén 550 infants de 0 a 6 anys que presenten trastorns de desenvolupament o que es troben en risc de patir-los i les seves famílies des del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç.

Pel que fa a l’àmbit laboral, la fundació gestiona el Centre Especial de Treball Montilivi Xirgu que compta amb quatre seccions productives: jardineria, neteges industrials i comercials, rentat de cotxes i botiga de moda i complements d’elaboració pròpia “La Fundació”. Des de 1993 i fins a 2009, l’entitat ha aconseguit arribar a oferir més de 100 llocs de treball per a persones amb discapacitat.