Madrenas descarta el desbordament de l'Onyar a l'espera de com avanci la tempesta al vespre

Al final del dia decidiran si mantenen les escoles tancades

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat aquest matí que descarten el desbordament del riu Onyar al seu pas per la ciutat almenys fins al vespre que podrien repetir-se els episodis de pluges intenses. A primera hora es registrava un cabal de 450 metres cúbics per segon quan el límit tècnic pel seu desbordament se situa en els 600.

"Haurem d’estar amatents ja que de cara al vespre, nit i matinada podem tornar a trobar-nos amb la situació d’ahir. Caldrà estar expectants i no descartem del tot un possible desbordament", ha anunciat l'alcaldessa que ha avançat que es manté la situació d'emergència.

Pel que fa als centres escolars es desconeix si demà es mantindran tancats i resten a l'espera de veure si la Generalitat emet alguna mena de recomanació i també a la previsió meteorològica.

Proteccions als baixos

La batllessa ha vist amb bons ulls que els veïns del Barri Vell posin proteccions als baixos dels seus establiments i habitatges. "Si arribés a passar un desbordament és tant ràpid que no hi ha forma d’evitar que entri l'aigua si estàs a planta baixa. Cal ser previngut, s’ha de tenir molta precaució i els elements de protecció poden fer que el negoci no pateixi grans desperfectes" ha apuntat.

Tranquil·litat amb el Ter

Madrenas es mostra tranquil·la pel que fa al cabal del riu Ter, apuntant que es necessita un cabal de 1.000 metres cúbics per segons per patir un desbordament i en aquests moments es registren 500 metres cúbics. "Si bé és cert que en alguns punts l'aigua ha sobreeixit però aquest no és un fet inusual", ha explicat l'alcaldessa que ha avançat que no contemplen un desbordament "de cap de les maneres".