Hostalric qualifica la situació de ''bastant crítica'' i fa una crida al confinament

El temporal Gloria ha desbordat les lleres del riu Tordera

  • ACN
    Fotos: ACN
  • Un seguit de caravanes i un cotxe inundades pel desbordament d'un riu a Hostalric. ACN
    Un seguit de caravanes i un cotxe inundades pel desbordament d'un riu a Hostalric
    Fotos: ACN
L’Ajuntament d’Hostalric (la Selva) ha qualificat la situació actual del municipi de “bastant crítica” després del pas del temporal Gloria. La borrasca ha desbordat la llera del riu Tordera, així com la riera d’Arbúcies, provocant nombrosos desperfectes en diferents punts de la localitat.
L’alcalde, Nil Papiol, ha fet una crida a la ciutadania a respectar el confinament i no exposar-se a situacions de perill. També ha alertat que “no es tracta d’un espectacle” i ha recordat als veïns i veïnes que “no s’han d’acostar a les lleres a fer-hi fotografies ni passar per llocs succeptibles a quedar-s’hi atrapats”. Al nucli antic de la població no hi ha llum, com tampoc aigua ni gas en tot el municipi.
 
Des de primera hora del matí els accessos a la població han quedat tallats després del pas de la borrasca. Passos totalment negats, vehicles atrapats i destrosses ben visibles sobretot en aquells punts més pròxims a les lleres dels rius, a la part més baixa del poble. De fet, l’aigua ha entrat directament als domicilis d’alguns veïns. Segons Papiol “hi ha molts desperfectes pel temporal, però a hores d’ara no els hem pogut quantificar” i és que encara esperen que a la tarda pugui seguir plovent amb força, tot i que també celebren que els cabals hagin baixat.

Una situació que es veu agreujada amb la manca d’alguns serveis, com és el cas de la llum. A la part antiga de la població ja s’han posat en contacte amb la companyia per tal de solucionar el problema i ara resten a l’espera de que arribi un generador. La majoria de comerços i locals de restauració en aquesta part resten tancats. Davant d’un escenari incert i lligat directament a la situació meteorològica de les pròximes hores, les indicacions del consistori són “confinament, prudència i precaució”.
 
Pel que fa a l’estat del trànsit, la mobilitat en aquest punt ha estat d’allò més complicada, un fet que ha ocasionat nombrosos embusos i ha deixat les carreteres molt congestionades. La C-35 continua tallada en aquest punt i l’AP-7 hi ha dos carrils oberts en sentit nord, tot i que els accessos de la sortida 10 estan tancats en els dos sentits. També s’ha vetat el pas per la BV-5123.