Maure assegura que la retallada en infraestructures del govern no afectarà a la MAT

L'Estat ha previst reduir en 6.400.000 euros la inversió en infraestructures

Segons ha explicat el director general d'Energia i Mines la retallada no afectarà les obres que ja estiguin començades –tal i com va assegurar-ho el ministeri de Foment, ha dit- i per això la MAT no es veurà afectada per la retallada en infraestructures proposada pel govern espanyol, en 6.400.000 euros. A més, Maure ha remarcat que a part que aquesta inversió no quedarà afectada, des del Govern 'insisteixen' que s'acabi ràpid la infraestructura per tot el què suposa la seva construcció.

D'altra banda, el director General d'Energia i Mines, Agustí Maure, ha explicat que el ministeri d'Indústria encara no ha donat cap resposta a la proposta de canvi de traçat i compactació de les línies de la MAT. Tot i això, Maure ha assegurat que està convençut que les seves propostes s'inclouran al projecte, i ha remarcat que 'si després de tots els canvis que s'han fet pel territori no ho accepten tindrem problemes seriosos'. Segons ha dit ja ha parlat amb el ministeri d'Indústria i aquest ha assegurat que recolliran les propostes del Govern, que es basen en el canvi de traçat que afecta al 50% de la longitud de la línia, el canvi de les subestacions i la compactació de les línies existents al territori tant de 220 com 132 Kv. Maure ha destacat que eliminar aquestes línies antigues suposarà un menor impacte pel territori.

Inauguració del servei de gas natural al nucli de Medinyà

Maure ha fet aquestes declaracions a la inauguració del servei de gas natural al nucli de Medinyà, al Gironès. La companyia energètica Gas Natural Fenosa invertirà un total de 800.000 euros per fer arribar el subministrament de gas a Medinyà –població adscrita al municipi de Sant Julià de Ramis– mentre que la Generalitat de Catalunya hi ha contribuït amb la subvenció del Pla per la Gasificació de Catalunya (PLEGAC).

En una primera fase, la companyia ha invertit 300.000 euros i això ha permès que, actualment, 286 habitatges de la població estiguin en disposició d'utilitzar el servei de gas natural. A més, la companyia energètica té previst invertir 500.000 euros en una segona fase, per donar servei a 146 clients en els propers dos anys.

Connexió al gaseoducte de Girona

El gas natural arriba a Medinyà mitjançant una connexió al gaseoducte de Girona-La Bisbal, que travessa el municipi de Sant Julià de Ramis, al Gironès. Aquesta connexió d'1,2 quilòmetres de longitud té el seu origen a l'alçada del riu Terri. La xarxa de distribució dins el nucli actualment abasta la nova urbanització de Camp Rodó i té 1,3 quilòmetres de longitud. En els propers dos anys, la companyia Gas Natural Fenosa té previst construir 4,5 quilòmetres de xarxa per fer arribar el gas natural a la resta del municipi.

La companyia subministra energia a 67 municipis de la demarcació de Girona. Durant l'any 2009 el grup energètic va incorporar a Girona un total de 4.478 nous punts de subministrament, de manera que actualment el total de punts de subministrament és de 155.000 a comarques gironines.

El director general d'Energia i Mines ha remarcat que a hores d'ara el 95% del territori català està preparat per rebre subministrament de gas, i per això s'ha de seguir treballant per arribar a la totalitat. A més, Maure ha recordat que Catalunya ha estat la primera comunitat autònoma gasificada. Per això ha remarcat que l'objectiu del Govern català és tenir les infraestructures preparades per a poder abastir tot el territori.