Buscant la meva mitja vitamina

Títol: Encuentra tu persona vitamina
Autor: Marian Rojas Estapé
Editorial: Espasa
Pàgines: 328
ISBN: 9788467062212
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- La psicòloga Marian Rojas Estapé torna a escena després del seu supervendes "Cómo hacer que te pasen cosas buenas" (Espasa) amb aquest nou treball centrat en les relacions personals i la manera que ens afecten durant el nostre dia a dia. "Encuentra tu persona vitamina" posa de relleu aquelles persones que ens ajuden a superar l'estrès diari i suposen d'una empenta per acabar millor la jornada tot i que, a vegades, ens trobem amb el contrari.

Rojas parla dels protagonistes de la nostra vida familiar, afectiva, laboral,... a partir de casos clínics, conceptes i experiències personals. El llibre fins i tot dona resposta a com és possible que hi hagi persones lligades a relacions complicades (o tòxiques directament) o si l'educació rebuda influeix d'alguna manera en les nostres decisions socials a l'hora d'escollir parella o amistats.

L'autora assenyala quin tipus de persones són les que no ens convenen i aprofundeix en cada una d'elles. Egoistes, negatius, envejosos, victimistes, amargats, crítics, manipuladors, dependents, dramàtics, trastornats,... tots tenen cabuda i són analitzats per Rojas.

Amb tot, aquest assaig també aprofundeix en altres conceptes com ara l'amor a primera vista, l'afecció, les Persones Altament Sensibles (PAS), el plaer i l'amor, entre d'altres.

Una lectura molt recomanable per no perdre's en aquesta selva anomenada societat.