Circe, la bruixa avorrida

Títol: Circe
Autor: Madeline Miller
Editorial: Alianza de Novelas
Pàgines: 448
ISBN: 9788491814122
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- L'autora que ha ressorgit del món editorial després que La canción de Aquiles es va tornar un fenomen editorial gràcies a TikTok anys més tard, apareix ara en aquesta segona novel·la que centra la història en la bruixa Circe, personatge que també forma part de la mitologia grega.

Madeline Miller ha volgut presentar una història que malauradament està mancada de substància, principalment, perquè la vida d'aquesta deïtat va ser insípida, avorrida i plena de solitud. És com si, coneixedora de la mitologia hagués fet una llista amb tots els personatges necessaris que havien d'aparèixer i els anava encabint un a un mentre podia.

Prometeu,.. fet. Escila el monstre de sis caps... fet. Pasífae i el fill minotaure que va donar a llum... fet. Odisseu... fet. Dèdal... fet. Pràcticament es podria dir que totes les històries paral·leles o de personatges secundaris que apareixen en la narració són molt més interessants que la vida de Circe. Si bé és cert que Miller ha fet un esforç per presentar una dona forta, empoderada e independent, s'ha quedat a mig camí i sense exprimir al màxim una possible trama inventada. Ho tenia tot de cara per crear un nou món que res tingués a veure amb l'ideat per Homer però li ha estat impossible fugir d'aquest magnetisme mil·lenari.

La tècnica narrativa està plena de metàfores, paraules embellidores i un ritme pausat que desespera. Si Miller té intenció d'escriure un altra novel·la amb un personatge mitològic de protagonista... potser que s'ho pensi dues vegades.

Puntuació: 2 sobre 5