Agost, salva'ns!

Els empresaris que acostumen a fer gran part de la recaptació anual durant mesos d'estiu han vist com aquest passat mes de juliol les condicions climatològiques se'ls han posat en contra. Temperatures baixes, molt poques hores de sol i pluja intensa molts més dies del que és habitual. Tot plegat ha tingut un efecte directe sobre les reserves als hotels i càmpings, resultant els més perjudicats juntament amb els restaurants. 

Sembla ser que aquest mes d'agost serà molt més normal a nivell meteorològic i, amb ell, els empresaris confien recuperar els diners perduts fins ara. Amb tot, existeix un nou enemic que caldrà fer front: Ryanair i la seva retallada de vols. Cal però deixar clars dos fets; el primer és que la companyia aèria encara no ha aplicat la reducció més important que tindrà lloc després d'estiu i, la segona, que la majoria de turistes provenen del Regne Unit on en principi no s'ha previst una reducció de d'aeronaus ni freqüències. 

Així i tot, una reducció de visitants es notarà, de la mateixa manera que ja s'ha registrat un descens del nombre de passatgers a l'Aeroport de Girona aquest primer semestre en comparació amb el mateix període de 2010. Aquest mes d'agost el sector del turisme hi té posades moltes esperances i serà millor que aprofitin, el panorama a partir de setembre no és gaire encoratjador.