Joan Pluma, un pes pesat

En el món de la boxa la categoria del 'pes Ploma' se situa a mig camí de la més baixa (Palla) i la més alta (Pesada). En la política també es poden fer símils d'aquest tipus i és que hi ha la costum (bona o dolenta) de catalogar la talla dels nostres representants polítics. Setmanes enrere la notícia que Ferran Mascarell abandonava el Partit Socialista de Catalunya (PSC) per entrar al nou Govern de Convergència i Unió (CiU) presidit per Artur Mas va caure com un gerro d'aigua freda entre les files del partit socialista.

Sens dubte el fet que Mascarell, un pes semi-Pesat dins el panorama polític català, canviés de bàndol per entrar com a nou conseller de Cultura va generar un gran rebombori. A Girona els aires de canvi ja es van palpar setmanes abans, quan l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va anunciar que tenia pensat deixar la vida política. Ja aleshores, l'anunci de la socialista (una persona de categoria Welter), va generar un corrent d'opinió negatiu als interessos del PSC a la ciutat. L'entrada de Pia Bosch fou ben vista per a molts però sense el convenciment de poder arribar a repetir els èxits socialistes dels darrers 32 anys.

Ahir AraGirona.cat va publicar en primícia que Joan Pluma tenia pensat seguir les passes de Ferran Mascarell i abandonar el vaixell socialista. En política municipal moltes vegades les sigles són el que menys importa però, en aquest cas, el socialista porta una llarga trajectòria dins l'Ajuntament de Girona encastellat com el gran garrot de CiU a l'oposició. Per la seva banda els convergents també han centrat les seves majors crítiques a Pluma en contra del govern municipal però, avatars del destí, ara seran companys.

Algunes veus confessen que Pluma volia ser el substitut de Pagans i arribar a l'alcaldia. L'aparició de Bosch li hauria creat tal decepció amb els seus companys de files que això l'ha empés a acceptar la proposta del seu amic Mascarell. Dimarts 18 de gener, és la data escollida perquè es faci efectiu el seu nomenament, després de la reunió del Consell Executiu.

Exemples com aquest demostren que, un pes Ploma, pot fer trontollar d'un sol revés a tot un pes Pesat com és el Partit Socialista de Catalunya.