Metges i agents immobiliaris

Els facultatius del Trueta es van posicionar ahir al dir que prefereixen el nou hospital se situï a Salt, al costat del Santa Caterina, abans que als terrenys de Domeny (Girona). Inicialment argumentaven que les seves opinions eren senzillament de caire tècnic i que la unificació dels dos centres serviria per assolir el nivell 6 (màxima complexitat) que els atorgaria més recursos de finançament.

Tanmateix, de la mateixa manera que els jugadors de futbol solen dir que no parlen dels àrbitres però alhora els critiquen, els 34 caps del Trueta van aprofitar per donar la seva opinió real de tot plegat. Aquesta no és altre que considerar Domeny un mal emplaçament perquè el "60% dels terrenys són de propietat privada" i al seu entendre serien "difícils d'aconseguir".

Aquestes atrevides declaracions només ens poden entendre sí els facultatius tenen informació privilegiada, fil directe amb els propietaris i saben de la negativa dels mateixos alhora de vendre o negociar les expropiacions. O bé, senzillament, treuen a la llum una vessant més frívola per jugar al "si l'encerto, l'endevino" per tal d'afavorir el seus interessos.

És totalment lícit argumentar quina consideren la millor ubicació basant-se en termes tècnics i de funcionalitat del servei. Tanmateix, qualsevol altre consideració queda fora del seu abast i és més pròpia d'un agent immobiliari que no pas d'un metge.

La ubicació del nou Trueta s'està convertint en un culebrot sense fi i, declaracions com les d'ahir, no ajuden en la redacció del guió del darrer capítol.