Sr. Lubitz, volem respecte

El pare del copilot que va accidentar i matar els passatgers del vol de Germanwings, Günter Lubitz, va comparèixer ahir per a netejar la imatge del seu fill. El progenitor no va poder triar pitjor data ja que es complien just dos anys de la tragèdia.

Lubitz va oferir un testimoni mancat d'escrúpols, decència o empatia cap a les famílies de les víctimes, que encara no s'han recuperat de l'horror succeït als Alps. El pare va explicar com el seu fill no estava deprimit ni tampoc fou el responsable de l'accident fruit d'un suïcidi. Lubitz es va fer acompanyar per un periodista expert en aviació, Tim van Beveren, que li ha donat suport assegurant que les conclusions judicials no tenen proves justificables.

Amb tot, ha confessat que el seu fill havia patit depressió anteriorment, com també que havia visitat 40 metges però, segons ell, perquè tenia problemes de vista. No seria això per si sol un motiu per a negar-li la llicència de pilot?

El principal problema recau en que s'ha argumentat el suïcidi com a principal causa de l'accident, fet que ha deixat a la família Lubitz sense cobrar un cèntim d'indemnització per part de la companyia aèria ni de l'asseguradora. No és de rebut sortir en una data tant assenyalada per a netejar la memòria del seu hereu, un llunàtic que serà vist sempre més com un ésser egoista que fou incapaç d'acabar amb la seva existència en la intimitat de casa o en un paratge recòndit sense haver d'arrossegar més vides amb ell.

Senyor Lubitz, volem respecte. Wir wollenrespekt.