Nits de Sunset amb molt de Jazz

Per a alguns Girona enamora, per d'altres, emociona i a mi, senzillament, m'apassiona. És difícil trobar una ciutat on puguis fer-hi un gran nombre d'activitats i adonar-te que encara et queden moltes d'altres per a fer o racons per a descobrir. És habitual trobar locals on t'hi pots sentir més o menys còmode i de ben segur repetiràs fins convertir-lo en la teva segona casa. Particularment vaig descobrir el meu espai preferit per evadir-me al Sunset Jazz Club ara fa exactament vuit anys. Des d'aleshores sempre que he necessitat gaudir d'estones de tranquil·litat, bona música o intimitat m'hi he adreçat sense importar-me el dia ni l'hora. 

Ahir vaig anar a sopar amb una nova amistat a Le Bistrot –un altre dels meus locals preferits– i a la sortida vam decidir apropar-nos fins al Sunset. Al arribar ens vam adonar que era nit de concert i es comptava amb la presència d'Euclydes Mattos. Al principi ens va contrariar perquè teníem ganes de parlar i no d'estar callats per tal de respectar l'artista de torn. Així i tot ens hi vam quedar, situant-nos al fons de la sala per gaudir d'una amplia perspectiva. Passats uns minuts les paraules van deixar de tenir importància per donar pas al silenci còmplice que desprèn el Sunset.

"Això és com anar al cine; s'ha de pagar 5 euros, asseure's, callar i gaudir de l'espectacle" –ens va dir el cambrer a l'entrada del local. En realitat estava equivocat i és que un cinema mai et podrà donar tanta satisfacció com experimentar un concert al Sunset. Una mínima il·luminació, espelmes a les taules que comparteixes amb la resta d'assistents i una total comunió entre l'artista i el públic. Aquests són alguns dels elements que converteixen aquest local en alguna cosa més que un simple bar de copes. La proposta va més enllà i per tant sols 20 euros pots degustar un menú 'Fondue' al restaurant La Vedette amb l'entrada per assistir posteriorment al concert.

El Sunset ja fa temps que ofereix música en directe però darrerament ha apostat fort per ampliar la programació i posar fi a un dèficit que patia la ciutat. Si encara desconeixeu el que és viure una "Sunset Experience" podeu presentar-vos aquest dissabte a les portes del Sunset Jazz Club a les onze de la nit per escoltar Gorka Benítez Quartet (8 euros). Com també us hi podeu passar el dilluns vinent a les deu de la nit per veure els Movin'Wes (entrada lliure), o l'endemà per contemplar la projecció de "Lee Konitz, portrait of an artist" (entrada lliure), com també...