Batxillerat Internacional

 Cada vegada son més les escoles d'arreu del món que ofereixen el programa IB (Batxillerat Internacional). 
 
Fa uns dies vaig estar a Toronto a fer un curs d'Introducció al model de currículum del Programa de l'Escola Primària, dins del Programa del Batxillerat Internacional amb la  intenció  d'algun dia poder treballar en una escola que ofereixi aquest programa.
 
Batxillerat Internacional
El Batxillerat Internacional té com a meta formar joves solidaris, informats i àvids de coneixement, capaços de contribuir a crear un món millor i més pacífic, en el marc de l'enteniment mutu i el respecte intercultural. 
 
Darrere d'aquest objectiu, l'organització col·labora amb establiments escolars, governs i organitzacions internacionals per crear i desenvolupar programes d'educació internacional exigents i mètodes d'avaluació rigorosos. 
 
Aquests programes encoratgen a estudiants del món sencer a adoptar una actitud activa d'aprenentatge durant tota la seva vida, a ser compassius i a entendre que altres persones, amb les seves diferències, també poden tenir raó. 
 
El Programa del Diploma (PD) del IB, destinat a joves de 16 a 19 anys, és un programa educatiu rigorós i equilibrat amb exàmens finals que constitueix una excel·lent preparació per a la universitat i la vida adulta. Està concebut per abordar les dimensions intel·lectual, social, emocional i física del benestar dels alumnes. El programa compta amb el reconeixement i el respecte de prestigioses universitats de tot el món.
 
 
El Programa de l'Escola Primària: una excel · lent preparació per participar activament en l'aprenentatge durant tota la vida.
 
Què és el programa de l'escola primària?
 
El Programa de l'Escola Primària, adreçat a alumnes de 3 a 12 anys és un marc de currículum que es centra en el desenvolupament integral del nen i la seva capacitat d'investigació i descobriment, tant a classe com en el món que l'envolta. El programa es defineix a través de sis temes transdisciplinars d'importància global, que s'exploren amb els coneixements i habilitats de sis àmbits temàtics, amb un fort èmfasi en l'aprenentatge a través de la investigació.
 
El PEP és prou flexible per acomodar els requeriments dels currículums majoria nacionals o locals i ofereix als estudiants la millor preparació per continuar els seus estudis en el programa de l'exili (de MYP) IB.El programa de la escola primària encoratja els estudiants a desenvolupar l'autonomia i la responsabilitat pel seu propi aprenentatge. Dóna suport als esforços dels estudiants a entendre el món i aprendre a navegar fàcilment dins d'ell. Un dels objectius de la PEP és crear un currículum transdisciplinar que és rellevant, interessant, estimulant i significatiu per a nens entre 3 i 12 anys.
 
per més informació  www.ibo.org