Breu introducció al Couchsurfing

CouchSurfing va ser fundada l' any 2004 sense ànim de lucre i transformada en empresa amb ànim de lucre a l' any 2011 . El lloc web proporciona una plataforma perquè els seus membres viatgin d’una manera econòmica i cultural, allotjar viatgers o organitzar i participar en activitats.

Couchsurfing serveix bàsicament per fer connexions entre viatgers i les comunitats locals que es visiten.

El CouchSurfing és un sistema d'intercanvi d'allotjaments, a cases de gent no coneguda prèviament i contactada a través de la pàgina web oficial.

El CouchSurfing no és més que un intercanvi cultural entre dues o més persones, els que allotgen i els allotjats a part d’una filosofia de vida.

El que normalment es busca, és intercanvi cultural en què les dues persones es coneguin i comparteixin contrastos entre les seves cultures . El primer pas es fa a traves de la pàgina web www.couchsurfing.org, on un es pot registrar, i actualitzar el propi perfil i ja començar a contactar amb persones interessades.

El CouchSurfing és molt més que un allotjament gratuït en una casa . És una manera de descobrir una destinació turística de la mà d'un local , de viure experiències que no viuria un turista convencional , integrant-se de manera absoluta i directa en l'entorn local.

Couchsurfing et permet conèixer el món a través de la seva gent, ja que a mes de dormir gratis, pots compartir el dia a dia amb gent local.

El funcionament del CouchSurfing és molt senzill. Un cop actualitzes el teu perfil, es poden fer sol·licituts d’amistats, enviar missatges privats entre usuaris.

El pla és conèixer gent , compartir aficions , ajudar als surfers que visiten la teva àrea ., gent que vol compartir experiències i ajudar a que viatgers puguin descobrir llocs d'una manera diferent . A part actualment també hi ha diversos grups en diferents localitats que solen organitzar quedades setmanals als que qualsevol usuari de la xarxa pot assistir per conèixer a altres couchsurfers i crear comunitat .

Personalment estic introduïda en aquest món, m’he allotjat en diverses cases de membres del Couchsurfing, concretament a tres països: Estats Units (Miami i San Francisco), Iran (Teheran, Isfahan i Shiraz) i Sri Lanka, (Kandy i Colombo) i puc dir de primera mà que a part de ser una manera econòmica de viatjar és molt enriquidor. Em van oferir lloc per dormir, menjar, ensenyar el seu entorn més proper i per a mi el més important es els intercanvis d’experiències, ja que la gran majoria de la gent d’aquest món té almenys, un interès en comú.

Per tant, animo a tot aquell que encara no tingui un perfil a registrar-se, que aquí comença una nova aventura.