Només algunes reflexions. Treballar a l'Afganistan

Què sabem sobre l'Afganistan? Per ser honesta, jo no sabia molt. Jo sabia el que se’ns mostra als mitjans; els conflictes, la guerra, però, és molt més del que sentim.

Segons la guia Lonely Planet "per qualsevol tram de la imaginació, l'Afganistan no és el país més simple per viatjar, és un país que es recupera de gairebé tres dècades de guerra, amb una sèrie de problemes persistents. Si bé continua sent una zona inestable, sovint hostil, Afganistan conté alguns tresors increïbles. Però amb els preparatius adequats, i una orella constant al sòl una vegada que estàs allà, viatjar a l'Afganistan no és només una possibilitat, pot ser també molt gratificant.

L'escena post-talibà ha portat inversió al país per primera vegada en anys, i la logística de moure i trobar un lloc per quedar-se és cada vegada més senzill. No només això, és un país adictiu per visitar. Un cop a l'Afganistan, hi ha alguna cosa sobre la gent, la història i fins i tot l'aire que poden arribar a la sang i prometre’t  portar-te  allà  una altra vegada ".

A la televisió ens assabentem de l'Afganistan amb molta freqüència. Però la majoria de la gent mai ha conegut ningú que hagi estat realment allà,  raó per la qual a partir del que veuen en els mitjans de comunicació pot sorprendre que algú realment vulgui treballar a l'Afganistan per elecció pròpia.

Recentment he conegut una parella que hi va viure. Em van explicar històries, com son d’amables les  persones, vistes increïbles , bonics records.

A mi m’agradaria  experimentar-ho per mi mateixa. Vull apreciar el sabor de tota la cultura, vivint allà, interactuant amb la gent i aprendre de la seva forma de vida.

Molta gent pot pensar que estic boja, però la veritat és que els afganesos volen millors llocs de treball, millors condicions de vida, millor educació i salut, i una esperança per al futur.

 
Per què no explorar i veure-ho amb els meus propis ulls? Si ho faig,  podré  parlar-ne de primera mà.