República Islàmica d'Iran, impressions del meu viatge!

República Islàmica d'Iran, país sense llibertats, on Internet està  "prohibit". Obtenim la nostra targeta SIM i ..... sorpresa .... el WhatsApp funciona!

Que sabem d'Iran?

Iran, un país desenvolupant armes atòmiques  regit per clergues radicals, on l'estranger corre perill constant per no ser benvingut. País amb dones oprimides que no poden fins i tot sortir soles al carrer, ple de terratrèmols. En fi.... un país on fàcilment pots acabar a la presó o amb seriosos problemes.

En dir al meu entorn que anava a  Iran, la reacció més comú: Perquè Iran? No hi vagis, estàs  boja!

Que hem vist durant nou dies a la República Islàmica d'Iran?

Iran, un país ric en història, ruïnes, arquitectura i paisatges, on les gents són extremadament hospitalàries i molt oberta als estrangers. On descobreixes al parlar que pocs donen suport al Regim Religiós, amb moltes dones soles pel carrer que es posen el mocador obligatori gairebé a l'altura del clatell.

En la nostra experiència l'únic perill va ser el boig trànsit del país.

República Islàmica d'Iran, un dels meus millors viatges, sens dubte, per la seva gent.
Hem tingut el gran privilegi de ficar-nos a les seves cases, podent així entendre una mica més la realitat del país. Vam veure de primera mà com viuen, com pensen, on sopars familiars a què ens van convidar van passar a ser nits de festa, ballant, bevent, igual que fem a les nostres llars.

Convido als escèptics a veure-ho amb els seus propis ulls. Iran, un país a descobrir, que segur que us sorprendrà.

Dit això, em pregunto: Perquè no es parla de la completa realitat del país?