Descobrint amb els locals

Algunes de les experiències més gratificants que he tingut han estat durant els meus viatges per les amistats que he fet amb el locals. Últimament a Kuwait, estic coneixent de primera mà la cultura Kuwaitiana.  Per què? Perquè se m’ha donat  la benvinguda i em mostren les seves vides privades amb els braços oberts, permetent-me així el luxe d’endinsar-me en les seves costums i maneres de fer, a l’igual que m’ajuda a entendre la seva religió.

En reflexionar sobre la meva experiència, no puc deixar de pensar en els vells consells de viatge sobre com conèixer a gent i experimentar la cultura local: aconseguir lluny de les multituds, l'experiència de la vida local, fer el que fan els vilatans, deixant de banda les pròpies  costums.

El meu punt aquí és que portar una vida local, no és tan fàcil com m’agradaria, però esta  succeint.  La majoria de vegades un es relaciona més properament amb persones estrangeres, fent també més fàcil la comunicació i compartint interessos comuns. Amb tot, per a mi és molt important experimentar de primera mà el lloc on visc i no deixar d’aprendre.  
Com em va dir l’altre dia un bon amic: ”El dia que no aprengui me’n vaig”.

Últimament he entrat a cases kuwaitianes, relacionant-me amb famílies locals, deixant-me compartir amb ells les seves vivències diàries.

Els darrers caps de setmana els he passat amb Kuwaitians, i m’he adonat d’algunes de les coses que per a ells   és important, com ara el servir cafè i te als seus convidats.

En primer lloc, el te i el cafè (cafè àrab) es serveixen a Kuwait com una forma d'autenticitat en l'hospitalitat i generositat. Cafès i tes aromatitzats. A la vegada, els Kuwaitians   utilitzen les mans quan mengen per gaudir del menjar.  Exerceix l'alimentació  un paper important en la cultura de Kuwait, amb tot no hi ha gaires restaurants locals al país, sinó que el menjar local es menja a les cases. El plat més popular és el "Machboos", que és el pollastre, la carn o el peix en un arròs especialment condiment.

Doncs bé, porto uns caps de setmana de vida local, show de cavalls a zona VIP, festa d’aniversari  a un xalet, i aquest darrer l’he passat al desert, on  molts dels kuwaitians  passen la majoria del seu temps lliure. Un àpat totalment local, asseguts al terra, menjant el plat típic del país amb les mans i uns bons tes i cafès. L’aventura va seguir amb la Caça de falcons, passant primer pel desert amb un  4 x 4.  Seguidament vam estar envoltats de camells, vam beure llet de camell acabada de munyir, vam tenir converses molt interessants dins una tenda davant la llar de foc....  Un dels millors caps de setmana del temps que porto en aquest  petit país de l’Orient Mitja.