Eid Al-Adha EID Mubarak

L'Eid, que significa Festa de la ruptura del dejuni,  és una festivitat religiosa de la tradició islàmica i es considerada  la festa més important del món musulmà. Abasta els tres primers dies del Shawwal, i significa la fi del Ramadà. La nit anterior al primer dia d'aquesta festa també es considera particularment de bon auguri. De bon matí, la comunitat en conjunt realitza diferents oracions i celebra un desdejuni que marca la fi del dejuni del mes més important per al món musulmà.

Es tracta de la festa de la matança del xai. El món musulmà celebra d'aquesta manera el que Ibrahim en anar a matar el seu fill Ismael perquè Déu així l'hi havia demanat en el moment de degollar Déu el va substituir per un be i a més celebra el termini anual del pelegrinatge a la Meca.

Maten un o tres bens per família i en el cas d'un ho divideixen en tres parells i en el cas de ser tres els reparteixen de la següent manera: un per a la família, un altre per als pobres i un altre per a ells. El que es fa en aquestes festes és donar propines als pobres, sobretot als que treballen al carrer.

Els musulmans celebren aquesta festa estrenant roba nova. Els homes usen vestimenta blanca, simbolitzant puresa. El dia sencer és celebrat pels creients visitant les llars i menjant els plats especials cuinats en aquesta ocasió. Tots s'asseuen junts. Per tradició els nens reben regals, les gratificacions i els dolços lliurats pels seus éssers estimats com a símbol d'amor. La forma de desitjar una feliç festa és pronunciant les paraules: Eid Mubarak!

A l’escola on treballo, vam  fer  festa del 25 al 30 d’octubre, i la majoria d’alumnes van passar les vacances al “Xalet” o viatjant a altres països.  La setmana abans va ser bàsicament dedicada a dur a terme activitats relacionades amb aquesta festivitat, la qual vam anomenar: “ La setmana d’oració”. Es van dur a terme  diferents activitats, com ara la representació del peregrinatge a la Meca, on els alumnes es van vestir i van portar xais per a l’ocasió. Hi va haver sessions dedicades a pregar, on tots i totes les alumnes es van vestir amb la roba representativa,  les nenes cobertes i els nens amb el típic vestit blanc kuwaitià. A la vegada,  la majoria d’alumnes  van portar diferents  menjars com a obsequi per a cada classe.  L’últim dia abans de les vacances tots els alumnes de l’escola van estrenar roba nova , típic en aquesta festa.

Va ser una setmana molt interessant, on vaig poder aprendre noves coses sobre el mon àrab i sobre les seves costums i tradicions, a la vegada que apreciar com n’és d’important per a ells la celebració  de l’EID.